Jasinskio g. 9 - 106
LT - 01111 Vilnius
Tel. : (8 5) 2498575
info@lpsdps.com

2024-07-25
Nuomonės











NARYSTĖ PROFSĄJUNGOJE

2005-01-12

Sulaukėme Naujųjų, šventės baigėsi, o gyvenimas, kaip bebūtų keista, tęsiasi. Taigi, ir darbai, ir mintys vėl mus įsuka į naują ratą.

Apie profsąjungą. Esu joje, o kai kas iš kolegų sako: esu jos dalis. Ir to nesigailiu ir nesigėdiju. O kiek būčiau sutaupęs degtinei, jei ne nario mokestis? Ačiū profsąjungai, išgelbėjo. O jei rimtai, tai pakartosiu eilinį kartą, tai ką pasiekė UAB „Lietuva Statoil“ profsąjunga, tapo neįkainojama patirtimi ir pamoka ne tik mums, bet ir mūsų kolegoms kitose profsąjungose. Mūsų veikla, gal būt, kai kam primena kovą su vėjo malūnais, kai kas įžiūri tame asmeninių ambicijų realizavimą. Kiek žmonių, tiek ir požiūrių! Bet matant kiek pasiekė (būkim biedni bet teisingi) organizacija, kuomet realiai dirbo tik keli iš beveik trijų šimtų, su „siaubu“ pagalvoji kas būtų pasiekta, jei tokių Don Kichotų būtų kelios dešimtys. Todėl atsakingai galiu teigti jog ir vienas lauke yra karys, jei atranda savyje pakankamai jėgų ginti savo ir kitų interesus.

Apie tai, ką man davė ir duoda profsąjunga? Pirmiausia, tai moralinis pasitenkinimas, jog pasisekė kažkam padėti, patarti, neleisti sužlugdyti. Antra, padėjo suprasti, kad darbdavys ir darbuotojas turi būti partneriai, o ne priešai.  Bet tokių tikslų galima siekti tik tada, kai tiek darbuotojai, tiek profsąjungos nariai, tiek darbdaviai tuos tikslus įvardija.

Apie tai, ką aš daviau profsąjungai? Neabejotinai atiduota daug savo asmeninio laiko, jėgų ir nervų. Manęs ir mano bendražygių nestebina telefoniniai skambučiai bet kuriuo paros metu, klausimai bei mintys pačiomis įvairiausiomis temomis, rodos, visiškai nesusijusiomis su darbu ar profsąjungine veikla. Ir tai yra gerai. Vadinasi, mes ir mūsų organizacija reikalinga, o tai reiškia – mes gyvi.

Liūdina ir skaudina tai, kad savo problemas, mintis, nepasitenkinimą nevisi išsako, o laiko tai savyje. Patikėkite, esame pakankamai užsiėmę, todėl kartais ir klystame, ir nespėjame. Bet tai nereiškia, jog mes ignoruojame Jus ir Jūsų problemas. Pakartosiu Aleksandro mintį, organizacija esame mes visi. Todėl ir veikti reikia visiems. Juk Komiteto durys atviros visiems ir visada! Ateikite ne tik tada, kuomet spaudžia bėdos, bet ir tada, kai matote jog Jūsų rinkti ir nubalsuoti atstovai nepateisina Jūsų vilčių. Tai   pakeisti Jūsų valia. Juk esame tikrai demokratiška struktūra.

Pabaigsiu trumpa, bet visiems žinoma istorija. Žmogelis visą gyvenimą skundžiasi dievui, jog jam nesiseka loterijose. Pagaliau dievas neapsikentė ir tarė:
-NUSIPIRK, NORS KARTĄ, LOTERIJOS BILIETĄ!!!!

 


Visada Jūsų,   

Rimantas Stakutis

Tel.: 8 600 08769, faks.: (8 5) 2460775,

El. paštas: info@lpsdps.com, rimantasstakutis@one.lt

<< atgal

© 2004, Lietuvos Paslaugų Sferos Darbuotojų Profesinė SąjungaPalaikymas: Informaciniu Technologiju Asistavimo Centras