Jasinskio g. 9 - 106
LT - 01111 Vilnius
Tel. : (8 5) 2498575
info@lpsdps.com

2024-04-23
Naujienos











PROFSĄJUNGA KOVOJA PRIEŠ DARBO PAŽEIDIMUS UAB "FALCK SECURITY"

2004-09-13

Lietuvos paslaugų sferos darbuotojų profesinė sąjunga (LPSDPS) siekdama užkirsti kelią darbo pažeidimams pakvietė Valstybinę darbo inspekciją (VDI) Panevėžio regione aplankyti UAB "Falck Security".

VDI atlikus patikrinimą rasta nemažai darbo pažeidimų - darbo grafikai nederinami su profsąjunga, darbuotojams grafikai pateikiami prieš kelias dienas iki įsigaliojimo; darbo metu fiziškai nukentėję darbuotojai negauna draudimo; per mėnesį darbuotojams tenka dirbti net po 260 valandų, o už viršvalandžius nemokama.


Pasak LPSDPS pirmininko A. Posochovo, UAB "Falck Security" darbuotojų profsąjungos nariams darbdaviai grasina susidorojimu, atleidžiant iš darbo, profsąjungos nariai yra perkeliami ir į mažiau apmokamus objektus. "Profsąjungos iniciatyva VDI ir toliau  tikrins UAB "Falck Security" - tik jau visos Lietuvos mastu", - teigė A. Posochovas.


Šiuo metu UAB "Falck Security" veikia dvi profesinės sąjungos: UAB "Falck Security" darbuotojų profesinė sąjunga (Lietuvos paslaugų sferos darbuotojų profesinė sąjunga) ir UAB "Falck Security" profesinė sąjunga (Lietuvos komercijos ir kooperacijos darbuotojų profesinė sąjunga). 

<< atgal


Parašykite komentarą:
Vardas: El. paštas:
<< atgal
© 2004, Lietuvos Paslaugų Sferos Darbuotojų Profesinė SąjungaPalaikymas: Informaciniu Technologiju Asistavimo Centras