Jasinskio g. 9 - 106
LT - 01111 Vilnius
Tel. : (8 5) 2498575
info@lpsdps.com

2024-04-25
Naujienos











Iškovojo futbolininkui nesumokėtą atlygį

2012-07-17

Po dviejų metų futbolininkas Audrius Veikutis, atstovaujant Sportininkų profesinei sąjungai, iš Azerbaidžano „Chazar“ klubo atgavo nesumokėta atlygį. 2010 m., klube metus žaidęs gynėjas, palikęs komandą negavo kontrakte numatytos sumos. Tuomet jis kreipėsi į SPS, ji, per LPSDPS, - į Tarptautinę futbolo asociacijų federaciją (FIFA).


Suskubta laiku, nes FIFA nenagrinėja senesnių nei dvejų metų netesybų. Minėtu atveju tarptautinė federacija pradėjo teisminį ginčą su Lenkoranės miesto futbolo klubu „Chazar“ ir šis privalėjo atsiskaityti su A. Veikučiu.

 

Pasak Sportininkų profesinės sąjungos pirmininko Aleksandr Čiulanov, atvejų, kai sportininkai neatgauna pagal kontraktą priklausančių pinigų, nėra labai dažni, tačiau karts nuo karto pasitaiko. Anksčiau sportininkai tiesiog kreipdavosi su pretenzijomis į juos apgavusius klubus ir nacionalines federacijas, kas ne visada duodavo rezultatų. Jo žiniomis, šis atvejis – pirmasis , kai klubą atsiskaityti su futbolininku iš Lietuvos priverčia FIFA.

 

„Tokie atvejai, kai pavyksta apginti profsąjungos narį arba atlyginti už padarytą jam žalą, labai džiugina, - sako Lietuvos paslaugų sferos darbuotojų profesinės sąjungos, kuriai priklauso SPS, pirmininkas Aleksandras Posochovas, - Tuomet nublanksta visi patirti sunkumai“.


LPSDPS inf.

<< atgal


Parašykite komentarą:
Vardas: El. paštas:
<< atgal
© 2004, Lietuvos Paslaugų Sferos Darbuotojų Profesinė SąjungaPalaikymas: Informaciniu Technologiju Asistavimo Centras