Jasinskio g. 9 - 106
LT - 01111 Vilnius
Tel. : (8 5) 2498575
info@lpsdps.com

2024-04-23
Naujienos











<< atgalNorvegai parduoda "Statoil" degalinių tinklą

2012-04-18

Portalas DELFI informuoja, kad Norvegų bendrovė „Statoil” parduoda savo bendrovę „Statoil Fuel and Retail”, valdančią degalinių tinklą. Pirkėjas – Kanados įmonė „Alimentation Couche-Tard Inc.”.

Primename, kad LPSDPS priklausanti UAB „Lietuva Statoil“ darbuotojų profesinė sąjunga veikia nuo 1997 m.


„Statoil” priklauso 54 proc. „Statoil Fuel and Retail” akcijų.

Kanadiečių įmonė valdo parduotuvių tinklą Kanadoje, JAV ir kitose valstybėse. Iš viso tinklą sudaro 5817 parduotuvių, iš kurių 4225 veikė ir kaip parduotuvės, ir kaip degalinės.

Anot „Statoil”, ji ruošiasi daugiau dėmesio skirti energetinių išteklių gavybai ir gamybai. „Statoil Fuel and Retail” Skandinavijos šalyse, Lenkijoje ir Baltijos šalyse valdo 2300 degalinių tinklą. Lietuvoje „Statoil Fuel & Retail“ per bendrovę „Lietuva Statoil” valdo 74 degalinių tinklą.

Sandorį dar turi patvirtinti konkurenciją prižiūrinčios institucijos.

Apie planus parduotį dalį įmonės veiklų "Statoil" prabilo dar 2010 pradžioje. Tuomet parduota kiek mažiau nei pusė degalinių tinklų akcijų. Dėl visų pokyčių buvo konsultuoajmasi su profesine sąjunga. Ji buvo patikinta, jog darbuotojų atlyginimai, socialinės garantijos bent jau pirmuosius 3-5 metus neturėtų keistis.

Pasak LPSDPS ir "Statoil Lietuva" profesinės sąjungos pirmininko Aleksandro Posochovo, Norvegijos įmonė yra socialiai atsakinga, dėl visų numatomų pokyčių konsultuojasi su darbuotojų atstovais, klausia jų nuomonės ir ieško kompromisų, jei dėl ko nors nepavyksta sutarti.

 

pagal www.delfi.lt, www.lprofsajungos.lt

<< atgal


Parašykite komentarą:
Vardas: El. paštas:
<< atgal
© 2004, Lietuvos Paslaugų Sferos Darbuotojų Profesinė SąjungaPalaikymas: Informaciniu Technologiju Asistavimo Centras