Jasinskio g. 9 - 106
LT - 01111 Vilnius
Tel. : (8 5) 2498575
info@lpsdps.com

2024-04-18
Naujienos











<< atgalPrekybos centrai dirbs ir per šventes

2012-04-06

Lietuvos paslaugų sferos darbuotojų profesinės sąjungos pirmininko Aleksandro Posochovo komentaras "Lietuvos rytui" apie prekybos centrų darbą švenčių dienomis.


Pristigus gardumynų šventiniam stalui, didžiųjų prekybos tinklų parduotuvėse bus galima apsipirkti ir Velykų sekmadienį. Daugelis jų dirbs įprastu grafiku.


Sekmadienį mažmeninės prekybos tinklo „Maxima” parduotuvės bus atidarytos kiek vėliau nei įprastai, taip pat dažna bus uždaroma anksčiau. Kelios parduotuvės per Velykas iš viso nedirbs.


„Savo parduotuvių darbo grafiką dėliojame pagal mūsų klientų poreikius.


Prieš kelerius metus atlikta gyventojų apklausa parodė, jog dauguma Lietuvos gyventojų pageidauja, kad laisvą dieną jie turėtų galimybių apsipirkti”, – aiškino „Maxima” atstovė Olga Malaškevičienė.


Tuo tarpu antrąją Velykų dieną „Maxima” dirbs įprastu grafiku.


Šventės pakoregavo ir „Norfos” parduotuvių darbo laiką. Per šv. Velykas dirbs 38 iš 127 „Norfos“ parduotuvių. Šios 38 parduotuvės veiks sutrumpintu darbo laiku - nuo 9 iki 17 val.


„Šventinį vakarą visi „Norfos” darbuotojai galės praleisti su savo šeimomis ir artimaisiais”, – sakė įmonės atstovas Darius Ryliškis.


Balandžio 9 dieną visi „Norfos” prekybos centrai dirbs nuo 9 valandos.


Prekybos tinklas „Rimi” darbo laiko švenčių dienomis nekeis. Kaip ir kitas konkurentas – „Iki”.


„Pirkėjų patogumui per šventes mūsų parduotuvių darbo laikas nebus keičiamas.


Bet atsižvelgiame į kiekvieno darbuotojo asmeninius poreikius ir planuojame darbo grafikus taip, kad visi norintys turėtų laiko atšvęsti Velykas”, – paaiškino „Iki” tinklo atstovas Valdas Lopeta.


Profsąjungos laukia ES direktyvos


Tuo tarpu prekybos darbuotojus ginančios profesinės sąjungos įsitikinusios, kad pirkėjai lengvai išsiverstų, jei didieji prekybos centrai per didžiąsias metų šventes nedirbtų.


Pasak Lietuvos paslaugų sferos darbuotojų profesinės sąjungos pirmininko Aleksandro Posochovo, prireikus duonos ar kitų svarbiausių produktų pakaktų ir mažų šeimos verslo parduotuvių ar degalinių krautuvių.


„Jau trejus ketverius metus siekiame, kad prekybos centrų darbuotojai per šventes galėtų švęsti su šeimomis. Prekybininkai sako, kad dirbdami atsižvelgia į pirkėjų poreikius, tačiau vargu ar taip yra. Krizės metu bijodami netekti darbo darbuotojai sutinka su visais reikalavimais” , – aiškino A. Posochovas.


Pasak jo, kai kurie darbdaviai netgi nepaiso reikalavimo mokėti už darbą šventinėmis dienomis daugiau. A. Posochovas tikisi, kad ilgainiui Europos Sąjunga priims direktyvą, kuri įpareigos didžiuosius prekybos tinklus per didžiąsias šventes nedirbti.


 Aida Murauskaitė ("Lietuvos rytas")

www.lrytas.lt


<< atgal


Parašykite komentarą:
Vardas: El. paštas:
<< atgal
© 2004, Lietuvos Paslaugų Sferos Darbuotojų Profesinė SąjungaPalaikymas: Informaciniu Technologiju Asistavimo Centras