Jasinskio g. 9 - 106
LT - 01111 Vilnius
Tel. : (8 5) 2498575
info@lpsdps.com

2024-03-26
Naujienos











Žmonės prekybos centruose vis dar dirba ir per šventes

2012-02-15

"Mes jau keletą metų siekiame bet kokiu būdu Lietuvoje padaryti taip, kad, kaip daugelyje Europos valstybių, per laisvadienius didieji prekybos centrai nedirbtų“, – portalui DELFI sakė Lietuvos paslaugų sferos darbuotojų profesinės sąjungos pirmininkas Aleksandras Posochovas.

Tada esą būtų skatinamas smulkus verslas ir atsigautų mažos parduotuvėlės. Antra, taip būtų apginami per šventes dirbti turintys žmonės. „Įkurti profsąjungų ten praktiškai neįmanoma, jų nariai persekiojami, normaliai pareikšti nuomonės negalima“, – teigė A. Posochovas.

Jis taip pat paneigė prekybininkų paaiškinimus, esą darbuotojai patys norintys dirbti per šventes.

A. Posochovo teigimu, profsąjungos bando inicijuoti direktyvas, pagal kurias didieji centrai negalėtų dirbti per šventines ir išeigines dienas visoje Europos Sąjungoje.

Anot jo, prieš keletą metų Lietuvos prekybos centraitarėsi nedirbti ar sutrumpinti darbo laiką švenčių dienomis, tačiau iš to nieko neišėjo. „Valstybė nelabai nori į šį reikalą kištis, o patys prekybininkai nenori dėl konkurencijos“, – DELFI sakė Lietuvos paslaugų sferos darbuotojų profesinės sąjungos pirmininkas.

Visą tekstą skaitykite čia.

<< atgal


Parašykite komentarą:
Vardas: El. paštas:
<< atgal
© 2004, Lietuvos Paslaugų Sferos Darbuotojų Profesinė SąjungaPalaikymas: Informaciniu Technologiju Asistavimo Centras