Jasinskio g. 9 - 106
LT - 01111 Vilnius
Tel. : (8 5) 2498575
info@lpsdps.com

2024-04-17
Naujienos











Pasipildė LPSDPS Kultūros sektorius

2012-02-10

Vasario 9 d. Utenoje įsteigta Utenos rajono bibliotekų ir muziejų darbuotojų profesinė sąjunga. Jos pirmininke išrinkta bibliotekininkė Vida Juškienė. Steigiamajame susirinkime nuspręsta, jog organizacija jungsis prie Lietuvos paslaugų sferos darbuotojų profesinės sąjungos ir Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos (LPSK) Utenos rajono centro.


Prieš tai įvyko LPSK ir Utenos regioninio centro surengtame apskritojo stalo diskusija „Socialinio dialogo reikšmė sprendžiant kultūros problemas“. Joje be kultūros darbuotojų taip pat dalyvavo LPSK generalinė sekretorė Janina Matuizienė, LPSDPS pirmininkas Aleksandras Posochovas, LPSK Utenos regioninio centro vadovė Laimutė Taleikienė, Utenos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Zita Ringelevičienė, Kultūros skyriaus vedėja Jūratė Misiūnienė, Savivaldybės tarybos Švietimo, kultūros ir sporto komiteto pirmininkas Osvaldas Katinas.

 

Pasak L.Taleikienės, didžiausias bibliotekininkų ir muziejininkų galvos skausmas – jau keletą metų sumažinti ir neaugantys atlyginimai. Be to, jie matantys, kad skiriasi finansavimas atskiroms kultūros sritims, pavyzdžiui, kultūros centrai gauna papildomo finansavimo įvairioms programoms, todėl profesinė sąjunga ir yra tas instrumentas, kuris padės kovoti už savo teises.

 

„Apskritasis stalas ir buvo surengtas ta intencija, kad būtų įkurta profesinė sąjunga. Nes vis tik reikia žmones ir paagituoti, ir paskatinti. Visokių juk ir nuomonių yra profesines sąjungas“, - pasakoja L.Taleikienė. Beje, susitikime dalyvavusi Utenos rajono A. ir M. Miškinių viešosios bibliotekos direktorė Vida Garunkštytė taip pat palaikė iniciatyvą kurti profesinę sąjungą.

 

Steigimo akte dalyvavo 22 steigėjai, kiti darbuotojai dienos metu negalėjo palikti darbų, tad jie prisijungs prie profsąjungos vėliau.Anot A.Posochovo, jungtis į organizaciją poreikis yra didelis, nes kultūros įstaigoms finansuoti savivaldybė šiemet iš ministerijos gavo dar mažiau lėšų nei pernai. Bibliotekininkų ir muziejininkų atlyginimai ir taip yra labai menki ir jų dar labiau mažinti jau nėra kur, bet nuolat karpant finansavimą reikalingas visų darbuotojų solidarumas, kad nebūtų pažeidžiamos jų teisės ir interesai.

<< atgal


Parašykite komentarą:
Vardas: El. paštas:
<< atgal
© 2004, Lietuvos Paslaugų Sferos Darbuotojų Profesinė SąjungaPalaikymas: Informaciniu Technologiju Asistavimo Centras