Jasinskio g. 9 - 106
LT - 01111 Vilnius
Tel. : (8 5) 2498575
info@lpsdps.com

2024-04-24
Naujienos











Profsąjungos pastangomis atleista darbuotoja grąžinta į darbą

2011-03-15

Kovo pradžioje UAB „Vilniaus troleibusai“ profesinė sąjunga laimėjo prieš darbdavio atstovus teisme ir beveik prieš metus iš darbo atleista profsąjungos valdybos narė Galina Dakševič bus grąžinta į darbą. Be to, jai bendrovė sumokės 5 tūkst. litų atlyginti moralinei žalai.

„Tai pirmasis mūsų teismas ir labai džiaugiamės, kad jį laimėjome“, - sako trečius metus „Vilniaus troleibusuose“ veikiančios profesinės sąjungos pirmininkė Alina Ryžinskaja.


Pasak jos, pernai kovo 1 d. buvo patvirtinta naujoji UAB „Vilniaus troleibusai“ valdymo struktūra, pagal kurią iš keturių darbo saugos ir sveikatos inspektorių etatų palikti tik tris. Kažkodėl nuspręsta  įspėjimą apie atleidimą iš darbo įteikti profesinės sąjungos valdybos narei Galinai Dakševič, kurios darbo stažas buvo ilgiausias nei kitų inspektorių – net18 metų.

Teismo posėdis įvyko šiemet kovo 3 d., jo nutartis palanki profesinei sąjungai. Bendrovė įpareigota G.Dakševič grąžinta į darbą bei sumokėti 5 litų moralinei žalai atlyginti.

A.Ryžinskaja profsąjungos vardu už pagalbą dėkoja Lietuvos paslaugų sferos darbuotojų profesinės sąjungos pirmininkui Aleksandrui Posochovui ir advokatui Nerijui Kasiliauskui.

<< atgal


Parašykite komentarą:
Vardas: El. paštas:
<< atgal
© 2004, Lietuvos Paslaugų Sferos Darbuotojų Profesinė SąjungaPalaikymas: Informaciniu Technologiju Asistavimo Centras