Jasinskio g. 9 - 106
LT - 01111 Vilnius
Tel. : (8 5) 2498575
info@lpsdps.com

2024-05-06
Naujienos











Kartu dirbs, kartu ir protestuos

2010-09-28

Rugsėjo 27 d. Lietuvos paslaugų sferos darbuotojų profesinės sąjungos (LPSDPS) pirmininkas Aleksandras Posochovas ir Jungtinės profesinės sąjungos vadovas Arvydas Dambrauskas pasirašė bendradarbiavimo susitarimą. Jame pažymima, kad abi organizacijos bendrai sieks kultūros darbuotojams geresnių darbo sąlygų, derins pozicijas bendradarbiaujant su Kultūros ministerija.

Ši savo ruožtu gavo pranešimą, jog sudaryta kultūros darbuotojų profesinių sąjungų atstovybė, kuri rengs šakos kolektyvinę sutartį.

Susitarime taip pat numatyti bendri veiksmai, jeigu nepavyktų pasiekti užsibrėžtų tikslų. T.y., akcijos, pasirengimas kolektyvinimas darbo ginčams ir streiko komiteto sudarymas.

A.Posochovas tai laiko pažangos žingsniu. „Nepaisant to, kad mūsų, kaip vadovų, supratimas ir veiklos strategijos kartais skiriasi, bet suvienija bendri tikslai. O žinant, kad Lietuvoje nėra nė 20 proc. į profsąjungas organizuotų darbuotojų, niša tikrai plati ir visi į ją tilpsime“, - samprotauja jis.

LPSDPS pirmininkas tikisi, kad šio sutarties pasirašymas paskatins ir kitas šakines organizacijas suartėti su giminingomis profsąjungomis, kas sumažintų kartais pasitaikančios konfrontacijos galimybę. „Vadovų asmeniškumai turi užsimiršti, reikia žiūrėti, kaip padėti Lietuvos žmonėms“, - dėsto A.Posohovas. Jis priduria, jog štai ir rugsėjo 29 d. akcijoje prie Kultūros ministerijos piketuos abiejų profsąjungų atstovai.

 

<< atgal


Parašykite komentarą:
Vardas: El. paštas:
<< atgal
© 2004, Lietuvos Paslaugų Sferos Darbuotojų Profesinė SąjungaPalaikymas: Informaciniu Technologiju Asistavimo Centras