Jasinskio g. 9 - 106
LT - 01111 Vilnius
Tel. : (8 5) 2498575
info@lpsdps.com

2024-04-24
Naujienos











Kartu su ministru sieks didesnių atlyginimų kultūrininkams

2010-09-07

Rugsėjo 5 d. Lietuvos paslaugų sferos darbuotojų profesinės sąjungos pirmininkas Aleksandras Posochovas kartus su kitais kultūros darbuotojams atstovaujančių profsąjungų atstovais susitiko su kultūros ministru Arūnu Gėlūnu.

Ministro iniciatyva surengtame susitikime daugiausia dėmesio skirta kultūros darbuotojų atlyginimams. Jame dar dalyvavo viceministras Deividas Staponkus, ministro patarėjas Rolandas Kvietkauskas, profsąjungoms atstovavo Jungtinės profesinės sąjungos ir Teatrų ir koncertinių įstaigų darbuotojų profesinių sąjungų federacijos atstovai.

A.Gėlūnas išreiškė viltį, kad profesinės sąjungos padės ministerijai pasiekti, kad kultūros darbuotojų atlyginimai kitais metais būtų padidinti bent 5-10 proc. Apie tokią būtinybę jis jau yra prabilęs viešai. Nutarta sudaryti bendrą darbo grupę, kuri ne tik dirbs ties darbo užmokesčio klausimais, tačiau spręs ir kūrėjų socialinių garantijų problemas bei rengsis deryboms dėl šakinės kolektyvinės sutarties. Pastarąją inicijavo Jungtinė profesinė sąjunga.

A.Posochovas išsakė susirūpinimą dėl kai kurių kultūros įstaigų direktorių nepakankamos kompetencijos, o kas link atlyginimų, jis pasiūlė, jog reiktų grįžti prie ilgalaikės atlyginimų didinimo programos. Dar 2008–ųjų balandį buvo priimtas Vyriausybės nutarimas dėl darbo užmokesčio kultūros ir meno darbuotojams didinimo 2009–2011 metais. Tuomet buvo nuspręsta, kad, pavyzdžiui, bibliotekų ir muziejų specialistams nuo 2009–ųjų pradžios atlyginimus reikėtų didinti 30 proc., nuo 2010 pradžios – dar 15 proc. Tačiau prieš metus nutarimas buvo pakeistas ir programos įgyvendinimas buvo pratęstas iki 2013 m. pabaigos, bet jau be konkrečių procentų.

Artimiausiu metu profsąjungų atstovai turėtų suderinti pozicijas ir suformuluoti bendrus tikslus bei prioritetus. Po to veiklą pradės bendra ministerijos specialistų, kultūros įstaigų asociacijų, darbuotojų atstovų darbo grupė.

<< atgal


Parašykite komentarą:
Vardas: El. paštas:
<< atgal
© 2004, Lietuvos Paslaugų Sferos Darbuotojų Profesinė SąjungaPalaikymas: Informaciniu Technologiju Asistavimo Centras