Jasinskio g. 9 - 106
LT - 01111 Vilnius
Tel. : (8 5) 2498575
info@lpsdps.com

2024-04-17
Naujienos











Sportininkų profsąjunga kreipėsi į FIFA

2010-03-01

Sportininkų profesinė sąjunga (SPS) iš Tarptautinės futbolo asociacijų federacijos (FIFA) laukia atsakymo ir veiksmų dėl Rusijos futbolo klubo „Alanija Vladikavkaz“ skolos profesionaliam Lietuvos futbolininkui Dariui Žutautui.
Klubas su sportininku prieš keletą metų vienašališkai nutraukė kontraktą, nesumokėjęs kontrakte sulygtos sumos. D.Žutautas ėmėsi ieškoti teisybės, tačiau greit pastebėjo, kad nėra institucijos, kuri padėtų išspręsti finansines problemas. „Praktiškai jo iniciatyva ir įkūrėme Sportininkų profesinę sąjungą, - sako profsąjungos pirmininko pavaduotojas Aleksandr Čiulanov, - nes paaiškėjo, jog tik sportininkus vienijanti organizacija pajėgi spręsti tokio pobūdžio problemas“.
SPS dėl klubo finansinių įsipareigojimų nevykdymo Lietuvos futbolininkui kreipėsi į Rusijos futbolo federaciją, tačiau jokio oficialaus atsakymo iš jos nesulaukė. Prieš kelias savaites advokatas Nerijus Kasiliauskas parengė ir išsiuntė reikalingus dokumentus Tarptautinei futbolo federacijai. Su ja nuolat palaikomi ryšiai, konsultuojamasi. Rezultatai turėtų būti aiškūs po 2-3 mėnesių.
A.Čiulanov teigimu, FIFA turi teisę Rusijos futbolo federacijai taikyti sankcijas. O klubui „Alanija Vladikavkaz“, jeigu nevykdys finansinių įsipareigojimų, gresia negauti licencijos žaisti aukščiausioje Rusijos lygoje, į kurią jis šiemet patenka dėl finansinių problemų pasitraukus klubui „Maskva“.
 
www.sportsps.com

<< atgal


Parašykite komentarą:
Vardas: El. paštas:
<< atgal
© 2004, Lietuvos Paslaugų Sferos Darbuotojų Profesinė SąjungaPalaikymas: Informaciniu Technologiju Asistavimo Centras