Jasinskio g. 9 - 106
LT - 01111 Vilnius
Tel. : (8 5) 2498575
info@lpsdps.com

2024-03-27
Naujienos











Oro uoste – optimistinės nuotaikos

2010-01-21

Tarptautiniame Vilniaus oro uoste sausio 18 d. įvykusioje darbuotojų konferencijoje pritarta naujos kolektyvinės sutarties projektui. Profesinės sąjungos pirmininkas Darius Šalaviejus sako, jog pagaliau galima lengviau atsikvėpti, nes su nauja administracija nusistovėjo geri santykiai, o ir oro uosto reikalai, tikimasi, eis tik geryn.

Kolektyvinėje atsirado punktas dėl profesinė sąjungos veiklos sąlygų pagerinimo: skirtos įrengtos patalpos bei apmokamų valandų profsąjunginei veiklai. „Anksčiau tokį dalyką būtų buvę sunku įsivaizduoti. O apie administracijos sprendimus sužinodavome tik post factum, - sako Darius. –  Dabar bet kokie planai, susiję su kadrų politika, derinami su profesine sąjunga, keičiamės informacija. Administracija į mus žiūri, kaip į partnerius. Jokio priešiškumo ar nusistatymo“.

Direktorius supažindino su bendrovės situacija, kuri jau stabilizavosi, didžiausi sunkumai nugalėti ir dabar ji gali tik gerėti. Tiesa, praeitais metais teko atleisti ir darbuotojų, tačiau profsąjungai pavyko apsaugoti profsąjungos narius, kurių darbo neteko tik labai mažas procentas. „Buvom pasirengę griežtai priežiūrai ir gynybai, bet viskas vyko padoriai“, - prisimena Darius.

Kolektyvinė sutartis pasirašyta dvejiems metams (anksčiau del neaiskios ateities ji buvo keičiama kasmet) su galimybe abiem pusėms susitarus pratęsti jos galiojimą.

<< atgal


Parašykite komentarą:
Vardas: El. paštas:
<< atgal
© 2004, Lietuvos Paslaugų Sferos Darbuotojų Profesinė SąjungaPalaikymas: Informaciniu Technologiju Asistavimo Centras