Jasinskio g. 9 - 106
LT - 01111 Vilnius
Tel. : (8 5) 2498575
info@lpsdps.com

2024-04-14
Naujienos











<< atgal„Statoile“ – pasirašyta ketvirtoji kolektyvinė sutartis

2009-12-04

UAB „Lietuvos Statoil“ viena pirmųjų Lietuvoje 2002 m. pasirašė kolektyvinę sutartį. Kas dvejus metus ji tobulinama ir šiais metais, lapkričio 27 d., pasirašyta jau ketvirtoji kolektyvinė sutartis.

Daugiau nei 10 metų bendrovėje veikiančios profesinės sąjungos pirmininkas Aleksandras Posochovas sako, kad šią įmonę galima laikyti socialiai atsakingos įmonės pavyzdžiu.


„Kartu bandom spręsti iškylančias problemas ir padėti vienas kitam visais klausimais. Net ir sunkmečiu parodėme vieningumą ir tai padėjo mums atsilaikyti prieš sunkumus ir net uždirbti pelno“, - sakė pirmininkas.  

Profsąjungos ir administracijos vadovai susitinka kartą į ketvirtį ir aptaria kompanijos padėtį, svarsto, į ką reiktų atkreipti didžiausią dėmesį, kur koncentruoti abiejų šalių jėgas.

Su profesine sąjunga derinami visi svarbiausi bendrovės klausimai: socialinė,  atlyginimų politika, tartasi ir dėl skaudžių dalykų, kai teko atleisti darbuotojų. Priėmus įstatymą, uždraudžiantį naktį prekiauti alkoholiniais gėrimais, degalinių rinkai buvo suduotas nemažas smūgis, buvo atleista apie 20 proc. darbuotojų. „Apie 100 žmonių neteko darbo, tačiau viskas buvo derinama su profsąjunga, jie išėjo su visomis garantijomis be jokių pažeidimų“, - pasakojo profsąjungos lyderis.

Jo teigimu, kai yra normalus tarpusavio supratimas tarp profsąjungos ir darbdavio, visus sunkumus galima įveikti: „Žinoma, pasiginčijam, padaliniuose būna kartais nesusipratimų, bet keičiamės informacija ir kartu galvojame, kaip spręsti  vieną ar kitą problemą“.

Lapkričio 27 d. įvykusioje darbuotojų konferencijoje bendrovės generalinis direktorius Mortenas Chirstensenas (Morten Christensen) pristatė šių metų ekonominę situaciją, „Statoilo“ padėtį tiek Lietuvoje, tiek tarptautinėje arenoje. Personalo direktorė Saulė Balčiūnienė apžvelgė kolektyvinės sutarties punktus, gerinančius darbuotojų sąlygas, dėl kurių buvo susiderėta derybose. A.Posochovas kalbėjo apie pavyzdinį socialinį dialogą, vykstantį bendrovėje. Taip pat buvo atnaujintas darbų saugos komitetas bei jo veikla, sutarta, jog ji neturi būti tik formali, būtina daugiau dėmesio skirti nelaimingų atsitikimų prevencijai.

„Ta kartelė, kuri yra užkelta „Statoile“, mane priverčia siekti tokių pačių rezultatų kitose bendrovėse – prekybos, saugos ar azartinių lošimų“, - sako A.Posochovas, kuris vadovauja ir Lietuvos paslaugų sferos darbuotojų profesinei sąjungai.

<< atgal


Parašykite komentarą:
Vardas: El. paštas:
<< atgal
© 2004, Lietuvos Paslaugų Sferos Darbuotojų Profesinė SąjungaPalaikymas: Informaciniu Technologiju Asistavimo Centras