Jasinskio g. 9 - 106
LT - 01111 Vilnius
Tel. : (8 5) 2498575
info@lpsdps.com

2024-04-18
Naujienos











Laimėta dar viena byla

2009-11-19

Jau rašėme, kad neseniai LPSDPS laimėjo dvi bylas dėl vieno saugos bendrovės „G4S Lietuva“ darbuotojo. Šio mėnesio pradžioje Vilniaus miesto 2 apylinkės teisme laimėta byla dėl dviejų tos pačios bendrovės darbuotojų grąžinimo į darbą, darbo užmokesčio ir kitų su darbo santykiais susijusių išmokų priteisimo.


Ši byla akylai stebima ir tarptautinėje erdvėje. Mat didžiausia saugos bendrovė pasaulyje „G4S“, kuri turi įmonių visuose žemynuose, su tarptautine profsąjungų organizacija UNI yra sudariusi kolektyvinę sutartį.

Vienas iš grąžintųjų į darbą yra bendrovės profesinės sąjungos Vilniaus skyriaus pirmininkas Pavelas Voronovičius, kuris vieną kartą teismo jau buvo grąžintas į darbą. Pasak LPSDPS pirmininko Aleksandro Posochovo, pernelyg griežta drausminė nuobauda – atleidimas iš darbo – už nešiurkščius darbo drausmės pažeidimus, greičiausiai, skirta norint susidoroti su aktyviu profsąjungininku. „Nepaisant to, kad UNI bei „G4S“ Eoropos darbo taryba stebi procesą, Lietuvos darbdaviui tai – principinė byla, pasitelkus vieną žmogų bandoma morališkai sugniuždyti profsąjungą“, - sako jis.

Štai ir ši teismo nutartis, matyt, bus skundžiama  aukštesnės instancijos teismui vien „laiko tempimui“. Tuo tarpu P.Voronovičius nuo sausio mėnesio neturi darbo ir yra registruotas Darbo biržoje. Nors lapkričio 2 d. teismo nutartis ir numato grąžinti jį į darbą ir nuo sausio 29 d. iki teismo sprendimo visiško įvykdymo priteisti vidutinį darbo užmokestį už priverstinę pravaikštą, tačiau darbdaviui apskundus šią nutartį vėl teks laukti, ko gero, kokį pusmetį Vilniaus apygardos teismo sprendimo. Jeigu teismo sprendimas nebus skundžiamas, gruodžio pradžioje profsąjungininkas galės grįžti į darbą.

P.Voronovičiaus kolega, kitas ieškovas toje pačioje byloje, atsisakė grįžti į darbą „G4S Lietuva“, jam priteistas tik darbo užmokestis už priverstinę pravaikštą ir išeitinės išmokos. Ar ir kada bus išmokėta ši suma, priklausys nuo atsakovo veiksmų.

<< atgal


Parašykite komentarą:
Vardas: El. paštas:
<< atgal
© 2004, Lietuvos Paslaugų Sferos Darbuotojų Profesinė SąjungaPalaikymas: Informaciniu Technologiju Asistavimo Centras