Jasinskio g. 9 - 106
LT - 01111 Vilnius
Tel. : (8 5) 2498575
info@lpsdps.com

2024-04-23
Naujienos











Profsąjunga skuba į pagalbą legendinio „Žalgirio“ žaidėjams

2009-11-19

Dar visai jauna, prieš kelis mėnesius įsikūrusi Sportininkų profesinė sąjunga veiklos turi pakankamai. Kuriamas internetinis puslapis, bendraujama su sportininkais, o neseniai susidomėta prastoje situacijoje atsidūrusio Vilniaus futbolo klubo „Žalgiris“ žaidėjais, kuriems neišmokėtų atlyginimų skola siekia apie vieną milijoną litų.

Lapkričio 18 d. Lietuvos paslaugų sferos darbuotojų profesinės sąjungos pirmininkas Aleksandras Posochovas, advokatas Nerijus Kasiliauskas ir Sportininkų profsąjungos pirmininko pavaduotojas Aleksandras Čiulanovas kartu su futbolininkais ieškojo būdų, kaip žaidėjams atgauti kontraktuose numatytą atlygį. 

Legendinė komanda, kurios savininkas nuteistas ir yra įkalinimo įstaigoje, merdi, klubo skolos siekia apie 3 mln. litų. Pasak N.Kasiliausko, tokia situacija gali tęstis dar bent dešimt metų, tačiau norint atgauti pinigus, o galbūt net išgelbėti istorinę „Žalgirio“ komandą,  būtina imtis kokių nors priemonių. Geriausia išeitis – inicijuoti bankroto bylą. Tam reikia, kad vienas ar keli žaidėjai kreiptųsi į teismą.

A.Posochovas pastebėjo, jog daug lengviau ir efektyviau bus veikt, jeigu futbolininkai taps Sportininkų profsąjungos nariais. Į profsąjungos siunčiamus raštus Lietuvos ir tarptautinei futbolo federacijoms taip pat bus reaguojama daug atsakingiau, nei į pavienių sportininkų.

Vilniaus „Žalgirio“ futbolininkai, kurių dauguma šiuo metu žaidžia kitose komandose, turės nuspręsti patys, kaip elgsis, o Sportininkų profsąjunga ketina kreiptis į Lietuvos futbolo federaciją bei FIFA (Tarptautinė futbolo asociacijų federacija).

<< atgal


Parašykite komentarą:
Vardas: El. paštas:
<< atgal
© 2004, Lietuvos Paslaugų Sferos Darbuotojų Profesinė SąjungaPalaikymas: Informaciniu Technologiju Asistavimo Centras