Jasinskio g. 9 - 106
LT - 01111 Vilnius
Tel. : (8 5) 2498575
info@lpsdps.com

2024-03-26
Naujienos











Įkurta taksi vairuotojų profsąjunga

2009-11-12

Lapkričio 12 d. įvyko steigiamasis Vilniaus taksi vairuotojų profesinės sąjungos susirinkimas. Steigėjais tapo įvairių sostinės taksi paslaugas teikiančių firmų darbuotojai. Pirmininkus išrinktas Antanas Bagdonas.

Sudarytas ir komitetas, tarp kurio narių yra net mokslų daktaras.

Organizacijos tikslas – suvienodinti Vilniaus miesto vairuotojų darbo sąlygas. Ne paslaptis, kad šioje sferoje nevengiama „juodų“ pinigų, darbo sąlygos irgi labai skiriasi. Tam reikės nueiti ilgą kelią iki kol bus galima pasirašyti šakinę kolektyvinę sutartį. Žinoma, reiks bendrauti su savivaldybės valdininkais, vairuotojai tikisi, kad čia bus galima atrasti bendrų sąlyčio taškų su darbdaviais.

Na, o darbas, kurį jau galima pradėti dirbti tuoj pat – kolegų agitavimas stoti į profsąjungą ir stiprinti savo pozicijas.

Susirinkime kalbėjęs Lietuvos paslaugų sferos darbuotojų profesinės sąjungos (LPSDPS) pirmininkas Aleksandras Posochovas džiaugėsi, jog LPSDPS transporto sektorių papildė taksi vairuotojų profsąjunga. Pasak jo, šiame sektoriuje ryškėja keturi poskyriai: visuomeninio transporto, tolimųjų ir vietinių pervežimų bei taksi vairuotojų.

<< atgal


Parašykite komentarą:
Vardas: El. paštas:
<< atgal
© 2004, Lietuvos Paslaugų Sferos Darbuotojų Profesinė SąjungaPalaikymas: Informaciniu Technologiju Asistavimo Centras