Jasinskio g. 9 - 106
LT - 01111 Vilnius
Tel. : (8 5) 2498575
info@lpsdps.com

2024-04-23
Naujienos











Ridas Pagrandis perrinktas dar vienai kadencijai

2009-09-30

Rugsėjo 27 d. įvykusiame saugos bendrovės „G4S Lietuva“ profesinės sąjungos ataskaitinėje rinkiminėje konferencijoje iš trijų kandidatų pirmininku vėl išrinktas Ridas Pagrandis. Pagal organizacijos įstatus jis profsąjungai vadovaus metus.

Konferencijoje taip pat išrinktas Lietuvos bendrovės darbuotojų atstovas į „G4S“ Europos darbo tarybą. Lietuvos padalinio darbuotojams Europos taryboje atstovaus Evaldas Butėnas, Šiaulių regiono profesinės sąjungos pirmininkas.


Profsąjunga išsiaiškino, kad iki šiol darbdavys šį visas įmonių grupės bendroves Europoje apjungiantį organą atstovauti darbuotojams delegavo žmogų savo nuožiūra, t.y. neorganizuodamas rinkimų.

 

Nepaisant žiemą kilusios įtampos tarp bendrovės profesinės sąjungos ir darbdavio (šiuo metu teisme yra nagrinėjamos net 5 bylos dėl neteisėto darbuotojų atleidimo), vasarą pasirašyta visai nebloga kolektyvinė sutartis. „Bent jau nepablogintos sąlygos darbuotojams, - sako Lietuvos paslaugų sferos darbuotojų profesinės sąjungos pirmininkas Aleksandras Posochovas. - Juolab kad tokia galimybė numatyta naujausiuose Darbo kodekso pakeitimuose. Tik metams pristabdytas atlyginimų kilimas, susijęs su darbo stažu“.

 

Nors įmonėje „G4S Lietuva“ yra darbuotojų kaita, tačiau profsąjungos narių skaičius gana stabilus – apie 300.

<< atgal


Parašykite komentarą:
Vardas: El. paštas:
<< atgal
© 2004, Lietuvos Paslaugų Sferos Darbuotojų Profesinė SąjungaPalaikymas: Informaciniu Technologiju Asistavimo Centras