Jasinskio g. 9 - 106
LT - 01111 Vilnius
Tel. : (8 5) 2498575
info@lpsdps.com

2024-04-23
Naujienos











Biudžetininkų atlyginimai mažės jau nuo rugsėjo

2009-08-19

Rugpjūčio 19 d. Vyriausybė priėmė nutarimą, pagal kurį nuo rugsėjo 1 d. biudžetinių įstaigų ir organizacijų darbuotojams mažės bazinė mėnesinė alga ir bazinis valandinis atlygis. Tokiu būdu vien šiais metais valstybė esą sutaupys apie 160 mln. litų.

Tačiau biudžetininkų atlyginimus mažindama nuo rugsėjo mėnesio, Vyriausybė pažeidžia Darbo kodeksą.


Posėdyje Ministrų kabinetas pakeitė nutarimą "Dėl biudžetinių įstaigų ir organizacijų darbuotojų darbo apmokėjimo tvarkos tobulinimo" ir nusprendė, kad bazinė mėnesinė alga biudžetininkams mažės 6 litais – nuo 128 iki 122 litų (mažėja 4,7 proc.), o bazinis valandinis atlygis 3 centais – nuo 0,76 iki 0,73 lito (mažėja 4 proc.).

Vadovaujantis priimtais pakeitimais, biudžetinių įstaigų ir organizacijų darbuotojų tarnybiniai atlyginimai nebus mažesni už minimaliąją mėnesinę algą – 800 litų, o minimalusis valandinis atlygis – 4,85 litų.

Vyriausybė nutarė, kad įstaigų ir organizacijų vadovams ir jų pavaduotojams maksimalūs tarnybinių atlyginimų koeficientai mažės 12 procentų.

Be to, nacionalinių ir valstybinių kultūros ir meno įstaigų vadovams bei aukščiausiojo profesinio meninio lygio kultūros ir meno darbuotojams nustatyti maksimalūs priedai, kurie galės siekti iki 1,4 tarnybinių atlyginimų dydžio. Anksčiau jiems galėjo būti skiriama iki 2 tarnybinių atlyginimų dydžio priedai.

Šis nutarimo projektas suteiks finansinį efektą ne tik šiais metais, bet ir kitąmet. Palyginti su 2009 metais, kitąmet bendras finansinis efektas sieks 480 mln. litų. Be to, sumažės diferenciacija tarp vadovų ir kitų darbuotojų. Nustatomų personalinių priedų dydžių derinimas su profesinėmis sąjungomis leis atsižvelgti į kolektyvo nuomonę.

<< atgal


Parašykite komentarą:
Vardas: El. paštas:
<< atgal
© 2004, Lietuvos Paslaugų Sferos Darbuotojų Profesinė SąjungaPalaikymas: Informaciniu Technologiju Asistavimo Centras