Jasinskio g. 9 - 106
LT - 01111 Vilnius
Tel. : (8 5) 2498575
info@lpsdps.com

2024-04-14
Naujienos











Tarp atleidžiamų darbuotojų oro uoste – profsąjungos narių tik keli

2009-06-19

Tarptautinis Vilniaus oro uostas pranešė, kad iki spalio 1 dienos bus atleista apie 180 darbuotojų iš 696 šiuo metu dirbančiųjų. Oro uosto profesinės sąjungos pirmininkas Darius Šalaviejus sako, kad įmonės administracija viską stengiasi daryti skaidriai, derina ir konsultuojasi su darbuotojų atstovais. Derybų dėka per pusę pavyko sumažinti ir atleidžiamų profsąjungininkų skaičių.


Pasak oro uosto pranešimo spaudai, keičiama bendrovės struktūra, atsisakoma oro uostams nebūdingų veiklų. Oro uostas vykdys tik pagrindines savo funkcijas, todėl sujungiami besidubliuojančias funkcijas atliekantys skyriai, kai kurie jų naikinami, dalis paslaugų bus perkamos rinkoje.

D.Šalaviejaus teigimu, socialinis dialogas vyksta sklandžiai, su profsąjunga derinami visi sprendimai. Iš pradžių atleidžiamųjų darbuotojų sąraše buvo 12 profsąjungos narių. Po pokalbių su administracija šešiems pavyko išsaugoti darbo vietas. Likusiems teks išeiti, nes naikinami kai kurie padaliniai, tačiau net ir jiems yra vilčių lengviau įsidarbinti, nes visiems atleistiesiems bendrovė ketina padėti ieškant darbo.

Profsąjungos pirmininkas sako jaučiantis, jog įmonės administracijos požiūris į darbuotojus keičiasi į gerąją pusę, todėl tikėtina, jog ir ateityje vykstant pertvarkymams bus konsultuojamasi su profsąjunga.

<< atgal


Parašykite komentarą:
Vardas: El. paštas:
<< atgal
© 2004, Lietuvos Paslaugų Sferos Darbuotojų Profesinė SąjungaPalaikymas: Informaciniu Technologiju Asistavimo Centras