Jasinskio g. 9 - 106
LT - 01111 Vilnius
Tel. : (8 5) 2498575
info@lpsdps.com

2024-04-24
Naujienos











<< atgalPlečiasi degalinių tinklų sektorius

2009-04-22

Kovo pradžioje degalinių tinkle „Ventus-Nafta“ pradėjo kurtis profesinės sąjungos organizacija. Balandžio 21 d. su bendrovės administracijos atstovais aptarti teisinių atstovavimo darbuotojams klausimų susitiko Lietuvos paslaugų sferos darbuotojų profesinės sąjungos (LPSDPS) pirmininkas Aleksandras Posochovas ir teisininkė Jolanta Cinaitienė.

Surengtas susitikimas – reakcija į LPSDPS išsiųstą raštą dėl bendradarbiavimo.

 

AB „Ventus-Nafta“ generalinis direktorius Grzegorz Szymanski, tinklo plėtros direktorius Michal Rudnicki ir personalo ir administravimo skyriaus vadovė Ramunė Noreikienė domėjosi, koks yra įkurtos organizacijos statusas, ar ji gali atstovauti darbuotojams ir pan.

 

Pasak A.Posochovo, šiuo metu degalinių tinkle yra apie 15 narių, jų dar per mažai, kad būtų įkurta pirminė organizacija įmonėje. Tačiau ši profsąjungos narių grupė yra oficiali, ji veikia pagal LPSDPS įstatus. Kai profsąjungos narių bus ne mažiau nei 30, bus įkurta įmonės profsąjunga ir veiks kaip juridinis asmuo.

 

LPSDPS atstovai pristatė savo organizaciją, tarptautinį junginį, kuriam ji priklauso, išdėstė savo poziciją. Teisininkė J.Cinaitienė pateikė juridinius įmonėje veikiančios organizacijos aspektus.

Iš pradžių lyg ir įtariai nusiteikę darbdavio atstovai vėliau suprato, kad įmonėje susikūrusi organizacija yra legaliai veikianti, nuspręsta keistis informacija, kartu spręsti iškilusius klausimus.

 

„Tikimės normalaus bendradarbiavimo, o ateityje – kolektyvinės sutarties“, - sakė A.Posochovas.

Pradėjus profsąjunginę veiklą nuo 6 narių, šiuo metu jų daugėja, profsąjungos aktyvistai bendrauja su kolegomis Klaipėdos, Kauno kraštuose, jau yra prašymų įstoti į profsąjungą iš Gargždų degalinės.  Pirminės grupės pirmininkas yra Stanislovas Švederauskas.

 

LPSDPS sudėtyje yra didelė degalinių tinklo „Statoil“ profesinė sąjunga, yra narių ir degalinėse „Saurida“, „Lukoil“.

 

<< atgal


Parašykite komentarą:
Vardas: El. paštas:
<< atgal
© 2004, Lietuvos Paslaugų Sferos Darbuotojų Profesinė SąjungaPalaikymas: Informaciniu Technologiju Asistavimo Centras