Jasinskio g. 9 - 106
LT - 01111 Vilnius
Tel. : (8 5) 2498575
info@lpsdps.com

2024-04-24
Naujienos











Politikai žada nemažinti švietimo, kultūros ir socialinių darbuotojų atlyginimų

2009-04-09

Balandžio 8 d. Seimo Švietimo, mokslo ir kultūros komitete kultūros ministras Remigijus Vilkaitis pristatė taupymo programą, kurioje numatoma sutaupyti 27 mln. litų, iš kurių numatyta beveik vienas milijonas iš darbo užmokesčio fondo. Tačiau Seimo nariai patikino, kad švietimo, kultūros ir socialinių darbuotojų atlyginimai nemažės.


Posėdyje dalyvavo Seimo nariai: Mantas Adomėnas, Vydas Gedvilas, Andrius Mazuronis, Edvardas Žakaris, Julius Dautartas, kultūros ministras Remigijus Vilkaitis, Kultūros ministerijos finansų ir turto valdymo skyriaus vedėja Veronika Virganavičiūtė, Finansų ministerijos atstovė.

Profsąjungas atstovavo Lietuvos paslaugų sferos darbuotojų profesinės sąjungos (LPSDPS) pirmininkas Aleksandras Posochovas, taip pat dalyvavo Lietuvos bibliotekų draugijos pirmininko pavaduotoja Vida Garunkštytė, savivaldybių asociacijos atstovas ir kt.

Kultūros ministras pristatė taupymo programą, kurioje numatoma sutaupyti 27 mln. litų, iš kurių numatyta beveik vienas milijonas iš darbo užmokesčio fondo. Aptarus šį klausimą, buvo nutarta, kad darbo užmokesčio fondo mažinti nereikia. Seimo nariai patvirtino, kad švietimo, kultūros ir socialinių darbuotojų atlyginimai nemažės.

Taip pat buvo aptartas bibliotekininkų atestavimo klausimas. A. Posochovas pareiškė, kad dėl kvalifikacinių kategorijų vyksta diskusijos su Kultūros ministerija, tačiau dėl taupymo programos galutiniai sprendimai kol kas nepriimti (kvalifikacijos kėlimo sistema turi būti susieta su darbo užmokesčio kilimu).

A. Posochovas iškėlė klausimą dėl kultūros ministro nutarimo (dėl 11 proc. darbo užmokečio pakėlimo bibliotekininkams) nevykdymo apskričių bibliotekose, konkrečiai Vilniaus apskrities Adomo Mickevičiaus viešojoje bibliotekoje, tą patvirtino ir kultūros ministras, įvardindamas ir kitas šio nutarimo neįvykdžiusias apskritis. Seimo nariai pažadėjo išsiaiškinti tai ir priimti politinį sprendimą dėl šio klausimo.

<< atgal


Parašykite komentarą:
Vardas: El. paštas:
<< atgal
© 2004, Lietuvos Paslaugų Sferos Darbuotojų Profesinė SąjungaPalaikymas: Informaciniu Technologiju Asistavimo Centras