Jasinskio g. 9 - 106
LT - 01111 Vilnius
Tel. : (8 5) 2498575
info@lpsdps.com

2024-04-24
Naujienos











„G4S Lietuva“ neteisėtai atleidus darbuotoją, profsąjunga kreipsis į teismą

2009-02-04

Saugos bendrovėje „G4S Lietuva“ (buvusi „Falck Security“) iki šiol lyg ir sėkmingai vykęs socialinis dialogas tarp vadovų ir profesinės sąjungos palaipsniui peraugo į imitaciją, o galiausiai pereina į atvirą konfrontaciją.


Lietuvos paslaugų sferos darbuotojų profesinės sąjungos Saugos sektoriaus vadovas Ridas Pagrandis vardijo faktus, rodančius, jog administracija, greičiausiai, nusprendė susidoroti su profesine sąjunga. Ši, savo ruožtu, renka faktus ir rengia dokumentus teisminiams ginčams. 

Nors įmonė yra vienintelė Lietuvoje turinti kolektyvinę sutartį, tačiau pastaruoju metu administracija pradėjo persekioti profesinės sąjungos narius, neofocialiai darbuotojai pasiskundžia esantys įkalbinėjami išstoti iš jiems atstovaujančios organizacijos.

„Socialinis dialogas imituojamas, o po staltiese galandamas peilis“, - sakė R.Pagrandis. Oficialiai deklaruojama socialinio dialogo būtinybė ir nauda, tačiau sprendžiant pagal  veiksmus matyti, jog vyksta susidorojimas su profesine sąjunga. „Puolami profsąjungos komiteto nariai. Iš darbo, mūsų nuomone, visiškai neteisėtai atleistas Vilniaus skyriaus pirmininkas Pavelas Voronovičius, dėl to kreipsimės į teismą. Profsąjungos aktyvistams taip pat pasipylė papeikimai, mūsų laukia nemažai teisminių ginčų“,-  toliau pasakojo pašnekovas.

Profsąjungininkai įtaria, jog bendrovės administracija prisidengdami krize ketina „taupyti“, o profesinės sąjungos buvimas apsunkina procesą, todėl ją, matyt, norima „nukenksminti“.

Lietuvos paslaugų sferos darbuotojų profesinės sąjungos pirmininkas Aleksandras Posochovas kalbėdamas „Žinių radijuje“ sakė, jog prasidėjusius tokius reiškinius jis vadinąs „socialiniu dialogu kabutėse“.

Bendrovėje „G4S Lietuva“ dirba apie 2000 žmonių, profesinei sąjungai priklauso apie 400 darbuotojų.

<< atgal


Parašykite komentarą:
Vardas: El. paštas:
<< atgal
© 2004, Lietuvos Paslaugų Sferos Darbuotojų Profesinė SąjungaPalaikymas: Informaciniu Technologiju Asistavimo Centras