Jasinskio g. 9 - 106
LT - 01111 Vilnius
Tel. : (8 5) 2498575
info@lpsdps.com

2024-03-27
Naujienos











Įsteigta nauja profesinė sąjunga

2009-01-05

Gruodžio 29 d. tarptautinio kelių transporto paslaugas teikiančioje įmonėje „Evekas“ įsikūrė profesinė sąjunga, - iš Kauno pranešė Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos Kauno regioninio centro pirmininkas Ramūnas Narbutas. Jis, darbuotojų paprašytas, tapo ir naujosios organizacijos vadovu.

Naujoji organizacija įstojo į Lietuvos paslaugų sferos darbuotojų profesinę sąjungą, vadovaujamą Aleksandro Posochovo, ir papildė ne taip seniai atsiradusį Transporto sektorių.


Pasak Ramūno, vairuotojai jau nuo ankstyvo rudens ketina burtis į profsąjungą, nes bendrovėje daug problemų, kurių pavieniui neišspręsi, tačiau darbo specifika jiems leido susirinkti tik apie Kalėdas. Iš maždaug 100 „Eveko“ darbuotojų profsąjungos steigėjais ir nariais tapo 37.

Naujoji organizacija įstojo į Lietuvos paslaugų sferos darbuotojų profesinę sąjungą, vadovaujamą Aleksandro Posochovo, ir papildė ne taip seniai atsiradusį Transporto sektorių. Prie Paslaugų sferos darbuotojų profsąjungos kiek anksčiau nutarė prisijungti ir Kelių ir autotransporto darbuotojų profesinių sąjungų federacija, vadovaujama Artūro Navaičio. Abu pirmininkai dalyvavo UAB „Evekas“ profsąjungos steigiamajame susirinkime.

Minėtos bendrovės vairuotojai važinėja po Europą, Rusiją, Lietuvoje būna mažai, todėl ir pirmininku paprašė laikinai pabūti R.Narbutą. Pasak jo, bendrovėje apstu problemų – darbo teisės pažeidimų. „Pavyzdžiui, vairuotojai vežami dirbti į užsienį autobusu, o darbo laikas pradedamas skaičiuoti nuo to momento, kai vairuotas atsisėda į sunkvežimį. Maža to, ši kelionė neapmokama. Be to, vėluoja atlyginimai. Žodžiu, problemų – nors vežimu vežk“, - pasakojo Ramūnas.

Beje, darbdavys į bendrovės biuro salę neįsileido ne bendrovės darbuotojų, tad steigiamąjį susirinkimą teko daryti kavinėje.

R.Narbutas sako, jog padirbėti teks kaip reikiant, o ir kolektyvinę sutartį, tikriausiai, nebus lengva pasirašyti.

<< atgal


Parašykite komentarą:
Vardas: El. paštas:
<< atgal
© 2004, Lietuvos Paslaugų Sferos Darbuotojų Profesinė SąjungaPalaikymas: Informaciniu Technologiju Asistavimo Centras