Jasinskio g. 9 - 106
LT - 01111 Vilnius
Tel. : (8 5) 2498575
info@lpsdps.com

2024-04-24
Naujienos











Atgimsta „Trimito“ profsąjunga

2008-11-06

Bene dešimtmetį gyvuojanti, tačiau neasocijuota Lietuvos valstybinio pučiamųjų instrumentų orkestro „Trimitas“ profesinė sąjunga nutarė atnaujinti savo veiklą ir priėmė sprendimą jungtis į Lietuvos paslaugų sferos darbuotojų profesinę sąjungą (LPSDPS), praneša interneto portalas lprofsajungos.lt.


Pasak Mindaugo Kreivio, „Trimito“ profsąjungos komiteto nario, pradžioje buvusi aktyvi, vėliau organizacija apmirė, o dabar žmonėms vėl susikaupė nuoskaudų, kyla nepasitenkinimas darbo sąlygomis, be to, nejaukiai nuteikia ekonominės krizės perspektyva, todėl atsirado poreikis mobilizuotis vėl.

Anot pašnekovo, pastaruoju metu juntama suaktyvėjusi asocijuotų profsąjungų veikla, todėl norisi ir jiems jausti bendraminčių paramą. O LPSDPS pasirinkta iš dalies todėl, kad joje jau yra kolegų iš Lietuvos valstybinio simfoninio orkestro profsąjunga.

Pagrindinis atgimusios profsąjungos tikslas – kolektyvinė sutartis. Jos projektas gerokai anksčiau jau buvo teiktas vadovui, tačiau procesas užruko ir galiausiai buvo „pamirštas“. Orkestrantai nori, kad priimant sprendimus būtų tariamasi su jų atstovais, kad, tarkim, gastrolių sąlygos nebūtų primetamos. „Kai važiuojame gastroliuoti į užsienį, mums sąlygos yra primetamos ir mes privalome su jomis sutikti. Suprantama, jeigu tai būtų valstybinis užsakymas, bet kai pats vadovas susitaria dėl gastrolių, mes sąlygų nežinome ir važiuojame praktiškai už savus pinigus. Lietuvai garbė, o mes tiesiog vargstam“, - sakė M.Kreivys.

Spalio 30 d. profsąjungos susirinkime nubalsavus už sprendimą įsilieti į Paslaugų sferos profsąjungą,  jau atsirado ne vienas norintis papildyti „Trimito“ profsąjungos gretas.

„Kai kas į profsąjungą ir toliau skeptiškai žiūri, bet mūsų kolektyve niekada nebuvo didelės vienybės, - pasakoja muzikantas. - Daug kas iš mūsų studijuoja Muzikos akademijoje, o vadovai - jos dėstytojai ir jie „spaudžia“ studentus“. O į viską „reaguoja“ atlyginimai – nepasirašysi kokio dokumento, ateityje mažiau uždirbsi.

Kol kas profesinei sąjungai liko vadovauti Rimantas Česnavičius, tačiau su LPSDPS pagalba bus ieškoma vadovo „iš šalies“, kad dialogo su vadovybe galimos neigiamos pasekmės netrikdytų kolektyvo darbo.

Paslaugų sferos darbuotojų profsąjungos pirmininkas Aleksandras Posochovas džiaugiasi, kad organizacijos Kultūros sektorius gerokai suaktyvėjo ir plečiasi.

<< atgal


Parašykite komentarą:
Vardas: El. paštas:
<< atgal
© 2004, Lietuvos Paslaugų Sferos Darbuotojų Profesinė SąjungaPalaikymas: Informaciniu Technologiju Asistavimo Centras