Jasinskio g. 9 - 106
LT - 01111 Vilnius
Tel. : (8 5) 2498575
info@lpsdps.com

2024-04-23
Naujienos











<< atgalDvi organizacijos susitarė jungtis

2008-11-05

Spalio 30 d. įvykusiame Lietuvos kelių ir autotransporto darbuotojų profesinių sąjungų federacijos (LKADPSF) tarybos posėdyje nuspręsta atgaivinti organizacijos veiklą jungiantis į Lietuvos paslaugų sferos darbuotojų profesinę sąjungą (LPSDPS), rašo portalas lprofsajungos.lt.

Pasak prieš pora metų Kelininkų federacijos vadovu tapusio Artūro Navaičio, jis išbandęs įvairius būdus, kaip suaktyvinti profsąjungos veiklą, tačiau veltui, todėl jungimesi įžvelgiama viltis. „Vienu keliu bandžiau eiti, kitu, tačiau nesisekė. Važinėjau po įmones, kalbėjausi su žmonėmis, lyg ir buvo noras jungtis, tačiau atėjus laikui kurti profesinę sąjungą būdavo atsisakoma. Vairuotojai dabar paklausi profesija ir kol didelių bėdų nėra, tol į profsąjungą nesikreipiama“, - sakė pirmininkas. Taip pat buvo mėginama bendradarbiauti su Lietuvos transporto darbuotojų profesinių sąjungų Forumu (vadovas Jonas Petraška), tačiau bendros kalbos irgi nerasta.  

Dar viena priežastis, paskatinusi jungtis, - finansinė. „Ne paslaptis, kad iš nario mokesčio išgyventi negalima, praktiškai gyvenama tik iš patalpų nuomos. Bet aš manau, kad tai neturi būti pagrindinis profsąjungos išgyvenimo šaltinis“, - kalbėjo A.Navaitis.

Jo teigimu, su LPSDPS vadovu Aleksandru Posochovu jie yra seni pažįstami, yra pasirašyta ir organizacijų bendradarbiavimo sutartis. Dar prieš gerus metus jiems kilusi mintis apjungti jėgas. „Nors deklaravom, kad esam gana stambi organizacija, iš tikrųjų taip nėra. Bet juk autotransporto srityje potencialas Lietuvoje yra didelis ir ši šaka galėtų būti viena iš stipriausiųjų. O ar pasiseks, ar ne – neaišku, bet kažką daryti reikia. Pradžiai nors kažkokias minimalias garantijas užtikrinti nariams“,- sakė Federacijos vadovas.

LKSDPSF taryba įgaliojo pirmininką parengti visus reikalingus dokumentus, abiejų organizacijų vadovai suderins susitarimo projektą. Organizacija išlaikys savo pavadinimą, savo juridinį statusą,  tik bus Paslaugų sferos darbuotojų profesinės sąjungos sudėtyje.

„Galbūt ateityje žmonėms kils noras naikinti Federaciją, sukurti vieną bendrą profesinę sąjunga“, - svarstė A.Navaitis.

LPSDPS pirmininko A.Posochovo teigimu, jis sveikina tokią Autotransporto federacijos iniciatyvą, tačiau iš karto perspėjo, jog prioritetas išskirtinai jos reikalams nebus teikiamas. LKADPSF turės visišką autonomiją, o veikiama bus kartu. A.Posohovo pagrindinė užduotis, anot jo, bus tarptautinis darbas – Federacija iki šiol nepriklauso jokiam tarptautiniam dariniui. Be to, Federacijai bus prieinama visa teisinė pagalba. „Mūsų organizacija sudaryta autonominių sektorių principu, jau turime Prekybos, Apsaugos, Azartinių lošimų, Kultūros darbuotojų sektorius, kurie moka mokesčius ir gauna teisinę pagalbą“,- pasakojo A.Poschovas. Panašias sąlygas turės ir Federacija.

Tarybos posėdyje dalyvavusi Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos (LPSK) generalinė sekretorė Janina Matuizienė LP sakė, jog LPSK visada pasisako už organizacijų stambinimą. „Bet tai turi būti dviejų organizacijų reikalas: kaip jie susitars dėl jungimosi, dėl atstovavimo, - komentavo ji. - Konfederacija Autotransporto federacijos veiklą vertina nepatenkinamai, bet tam, kaip pasirodė, buvo objektyvios priežastys – per mažai narių, nėra lėšų. Todėl aš sveikinu bet kokį norą suaktyvinti šakos veiklą“.

<< atgal


Parašykite komentarą:
Vardas: El. paštas:
<< atgal
© 2004, Lietuvos Paslaugų Sferos Darbuotojų Profesinė SąjungaPalaikymas: Informaciniu Technologiju Asistavimo Centras