Jasinskio g. 9 - 106
LT - 01111 Vilnius
Tel. : (8 5) 2498575
info@lpsdps.com

2024-04-18
Naujienos











Saugos įmonėje - galimas streikas

2008-10-15

Saugos bendrovė „G4S Lietuva“ (buvusi „Falck Security“) profesinė sąjunga spalio 13 d. įmonės vadovams įteikė reikalavimą nuo gruodžio 1 d. pinigų pervežimo bei perskaičiavimo ir techninės bei fizinės apsaugos darbuotojams darbo užmokestį didinti ne mažiau kaip 20 procentų, raso www.lprofsajungos.lt.

„Visų padalinių darbuotojų atlyginimai yra labai skirtingi, pavyzdžiui fizinės apsaugos darbuotojai gauna praktiškai minimalų atlyginimą, inkasavimo paslaugas atliekantys žmonės gauna iki 2000 tūkst. litų“, -pasakojo profesinės sąjungos „Falck Securicor“ pirmininkas Ridas Pagrandis. Maždaug 10 proc. skiriasi Vilniaus ir Kauno bei Klaipėdos padalinių darbuotojų atlyginimai. Lyginant su kitais, mažesniais miestais, – dar daugiau.

Ankstesniuose profesinės sąjungos ir administracijos susitikimuose iš darbdavių sulaukta pasiūlymo darbo užmokesti nuo kitų metų pradžios kelti tik iki 7-8 proc. Tačiau darbuotojų toks pasiūlymas netenkino, todėl nuspręsta rengtis kolektyvinio ginčo procedūrai.

Profsąjungos teigimu, darbo užmokestį padidinus 20 proc., realaus darbo užmokesčio pakėlimas kaip tik ir sudarytų UAB „G4S Lietuva“ siūlomus 8 procentus, nes 12 proc. tik kompensuotų infliaciją.

Į iškeltą reikalavimą bendrovė turi atsakyti per septynias dienas. Jeigu profsąjungos netenkins atsakymas – bus pradėtas kolektyvinis ginčas. Pagal Darbo kodeksą jį gali nagrinėti taikinimo komisija arba trečiųjų teismas. Nepavykus išspręsti darbo ginčo gali būti skelbiamas streikas. 

Bendrovėje „G4S Lietuva“ dirba apie 2000 žmonių, profesinei sąjungai „Falck Securicor“ priklauso apie 500 darbuotojų, o organizacija įeina į Paslaugų sferos darbuotojų profesinę sąjungą.

2007 m. birželį bendrovėje pasirašyta pirmoji kolektyvinės sutartis.

<< atgal


Parašykite komentarą:
Vardas: El. paštas:
<< atgal
© 2004, Lietuvos Paslaugų Sferos Darbuotojų Profesinė SąjungaPalaikymas: Informaciniu Technologiju Asistavimo Centras