Jasinskio g. 9 - 106
LT - 01111 Vilnius
Tel. : (8 5) 2498575
info@lpsdps.com

2024-04-18
Naujienos











Oficialiai įregistruota prekybos darbuotojų profesinė sąjunga

2008-05-28

Kaip praneša www.lprofsajungos.lt, gegužės 28 d. VĮ Registrų centre įregistruota Prekybos darbuotojų profesinė sąjunga. Pagal nuostatus ji veikia nuo jos įsteigimo – praeitų metų rugpjūčio, tačiau pasak Paslaugų sferos darbuotojų profesinės sąjungos pirmininko Aleksandro Posochovo, tiek darbdaviai, tiek ir žiniasklaidos atstovai neprižįsta profsąjungos, jei neranda jos Juridinių asmenų registre.


„Registracijos pažymėjimo kopiją nusiunčiau ir Prekybos įmonių asociacijos vykdomąją direktoriui Mariui Busilui, kad nebesakytų, jog nėra tokios profesinės sąjungos“, - šypsosi pirmininkas.

Ne taip seniai - gegužės 7 d. įregistruota ir UAB „Rimi Lietuva“ darbuotojų profesinė sąjunga. Pagal nuostatus kol kas dirba prekybos centro „Norfa“ profesinė sąjunga, jos pirmininke yra išrinkta Alma Kemziūrienė. „Jų (darbuotojų – LP) dar nėra tiek daug, kad galėtų veikti pagal įstatus ir būtų įregistruoti registre“, - LP sakė A.Posochovas.

Prekybos darbuotojų profesinės sąjungos, kurios pirmininku yra išrinktas pats A.Posochovas, valdybą sudaro „Rimi“ ir „Norfos“ profsąjungų pirmininkai Pavelas Kaplevskis ir minėta A.Kemzūrienė, taip pat atstovas iš „Maximos“ prekybos tinklo Aivaras Daukantas. Pastarajame prekybos centre profesinės sąjungos dar nėra, tačiau pavieniai nariai, kurių yra apie dešimt, yra įstoję ir Prekybos darbuotojų profesinę sąjungą.

Paslaugų sferos darbuotojų profesinėje sąjungoje veikia trys oficialiai registruoti sektoriai – azartinių lošimų, apsaugos ir prekybos. Nors jau veikia, bet dar oficialiai neregistruotas kultūros sektorius. A.Posochovo teigimu, savarankiškiems sektoriams lengviau derėtis su darbdavių asociacijomis, o profesinės sąjungos įmonėse ar įstaigose derėsis su sava administracija.

Šiuo metu Prekybos darbuotojų profesinėje sąjungoje yra apie 100 narių, į ją gali stoti ir pavieniai asmenys, kurių darbovietėse dar nėra profesinių sąjungų.

<< atgal


Parašykite komentarą:
Vardas: El. paštas:
<< atgal
© 2004, Lietuvos Paslaugų Sferos Darbuotojų Profesinė SąjungaPalaikymas: Informaciniu Technologiju Asistavimo Centras