Jasinskio g. 9 - 106
LT - 01111 Vilnius
Tel. : (8 5) 2498575
info@lpsdps.com

2024-04-24
Naujienos











Mokslų akademijos bibliotekoje pasirašyta nauja kolektyvinė

2008-04-14

Balandžio10 d. Lietuvos mokslų akademijos bibliotekos profesinės sąjungos pirmininkas Egidijus Gotalskis ir bibliotekos direktorius Juozas Marcinkevičius pasirašė atnaujintą kolektyvinę sutartį. Dieną prieš tai jai pritarta darbuotojų konferencijoje. Ilgą laiką buvusi neasocijuota profesinė sąjunga praeitų metų pabaigoje įsiliejo į Lietuvos paslaugų sferos darbuotojų profesinę sąjungą.


Kaip interneto portalui www.lprofsajungos.lt sakė E.Gotalskis,derybos netruko ilgai, jos pradėtos prieš Velykų šventes. Kadangi įstaiga yra biudžetinė, direktorius nesprendžia apie atlyginimų didinimą, tačiau gavus dotacijų juos skirsto, todėl kolektyvinėje sutartyje numatyta su profesine sąjunga derinti darbo užmokesčio klausimus, taip pat struktūros ar darbo tvarkos keitimo sąlygas.

Be to, detalizuota daugiau su darbo sauga ir darbuotojų sveikata susijusių klausimų, aptarta ir patogesnė darbuotojams išėjimo kasmetinių atostogų tvarka.

Pasak E.Gotalskio, socialinis dialogas tarp profesinės sąjungos ir direktoriaus vyksta gana sklandžiai, profsąjungai priklauso daugiau nei trečdalis darbuotojų.

<< atgal


Parašykite komentarą:
Vardas: El. paštas:
<< atgal
© 2004, Lietuvos Paslaugų Sferos Darbuotojų Profesinė SąjungaPalaikymas: Informaciniu Technologiju Asistavimo Centras