Jasinskio g. 9 - 106
LT - 01111 Vilnius
Tel. : (8 5) 2498575
info@lpsdps.com

2024-04-24
Naujienos











<< atgalPrekybos centrų eksperimentas nedirbti per šventes baigėsi

2008-03-07

Prekybos centrų eksperimentas nedirbti per šventes baigėsi 
Didieji prekybos centrai sugriovė pažadus nedirbti per šeimos šventes. „Iki“ ir „Rimi Lietuva“ pasekė pirmosios susitarimą sulaužiusios „Maxima LT“ pėdomis.  Pasak naujienų agentūros BNS, pozicijos nedirbti per šventes iš didžiųjų prekybininkų kol kas laikosi tik tinklas "Norfa", rašoma interneto portale www.vz.lt.


 


„Šiuo metu bendraujame sunkiai. Iki tol sėkmingai klausimus spręsdavome ir aptardavome Lietuvos prekybos įmonių asociacijoje. Deja, pasiektų susitarimų ne visi laikėsi. Todėl kam kalbėti ir bendrauti, ieškoti kažkokių sprendimų, jei po to tai lieka tik idėja popieriuje“, - ketvirtadienį apsilankęs tiesioginėje VZ.LT konferencijoje su skaitytojais apgailestavo Aidas Mackevičius, kovą postą paliekantis UAB "Palink", valdančios "Iki" prekybos centrą, generalinis direktorius.

„Manau, kad buvome priėmę labai gerą ir teisingą sprendimą. Deja, vienam iš konkurentų nusprendus jo nesilaikyti, esame priversti dirbti ir mes. Noriu atsiprašyti savo kolegų, kad negalime išlaikyti jiems duotų žodžio, kad jie galės pabūti su savo šeimomis šių trijų šeimos švenčių metu.  Ir tikiuosi, jų palaikymo. Liūdna“, - pridėjo jis.

"Atrodo nerimtai"

„Maxima LT“ pranešė, kad kovo 23 dieną, pirmą Velykų dieną, Lietuvoje veiks 60 parduotuvių. Vilniuje ir Kaune pirmąją Velykų dieną dirbs po tris, Klaipėdoje – dvi, o visuose kituose miestuose – po vieną parduotuvę. 
 
Gintaras Jasinskas, „Maximos LT“ generalinis direktorius, pernai sveikintą sprendimą nedirbti prieš didžiąsias praėjusių metų šventes – Kalėdas ir Naujuosius metus – dabar vadina eksperimentu.

„Pastebėjome, kad nemažai daliai pirkėjų ši naujovė sukėlė papildomų rūpesčių – žmonės ieškojo kur ir per šventines dienas nusipirkti reikalingų produktų, šturmavo nutarusias dirbti mažąsias parduotuves ir degalines. Sulaukėme ne vieno nusivylusio kliento skundo, todėl ieškome naujų, kompromisinių sprendimų bei siekiame maksimaliai suderinti pirkėjų bei „Maximos LT“ darbuotojų interesus,“ – pranešime spaudai cituojamas p. Jasinskas.
 
Pasak jo, „konkurentų spontaniškas atsakas ir pareiškimai atrodo nerimtai“.

„Mes siekiame ne konkuruoti, bet suteikti pirkėjams galimybę patogiai apsipirkti ir švenčių metu,“ – teigia p. Gintaras Jasinskas.

"Nors "Maxima LT" ir kiti mūsų konkurentai nusprendė dirbti, mes laikomės ankstesnės pozicijos ir per Velykas nedirbsime. Mums rūpi mūsų darbuotojai ir norime, kad ir jie turėtų gražią šventę šeimoje", - BNS sakė "Norfos" atstovas ryšiams su visuomene Darius Ryliškis.


Valstybė valstybėje


VŽ rašė (2008 03 03), kad Lietuvos prekybos įmonių asociacijos pernai rudenį iškeltą iniciatyvą nedirbti per šventes palaikė visi keturi didieji prekybininkai "Maxima", "Iki", "Norfa" ir "Rimi". Jie tvirtino, kad iš viso nedirbs tris dienas per metus - Velykų, Kalėdų ir pirmąją Naujųjų metų dieną. Tokią iniciatyvą tuomet palaikė ir bendrovės "Apranga", "Senukų" prekybos centras, "Ogmios pulsas". Šio susitarimo didieji prekybininkai laikėsi tik kartą - per praėjusias Kalėdas.

Aleksandras Posochovas, Lietuvos paslaugų sferos darbuotojų profesinės sąjungos pirmininkas, piktinasi, kad viena yra žadama, kita daroma.

„Pažadai greitai pamirštami. Jei jau vienas, didžiausias prekybos tinklas skelbia, kad dirbs, tai neabejotina, kad ir kiti paseks šiuo pavyzdžiu“, – dėsto jis. Pasak p. Posochovo, vienintelė išeitis – profsąjungoms stoti prieš prekybininkus, todėl bus inicijuojamos derybos dėl šakinės kolektyvinės sutarties, kurioje galima numatyti sąlygas, kad per didžiąsias šventes didieji prekybos centrai nedirbtų.

Zita Sorokienė, Lietuvos smulkiųjų verslininkų ir prekybininkų asociacijos pirmininkė, sako, kad „Maximos“ veiksmai tik patvirtina, kad egzistuoja „valstybė valstybėje“, ji mano, kad didžiųjų nedarbas per Kalėdas buvo tik politinis manevras.

<< atgal


Parašykite komentarą:
Vardas: El. paštas:
<< atgal
© 2004, Lietuvos Paslaugų Sferos Darbuotojų Profesinė SąjungaPalaikymas: Informaciniu Technologiju Asistavimo Centras