Jasinskio g. 9 - 106
LT - 01111 Vilnius
Tel. : (8 5) 2498575
info@lpsdps.com

2024-04-24
Naujienos











Profsąjungininkai susitiko su G.Kirkilu

2007-12-19

Gruodžio 17 d., pirmadienį, Ministras Pirmininkas Gediminas Kirkilas susitiko su kultūros darbuotojų profsąjungos atstovais. Dalyvavo Lietuvos kultūros darbuotojų profesinių sąjungų federacijos vadovė Aleksandra Leparskienė ir Lietuvos paslaugų sferos darbuotojų profesinės sąjungos pirmininkas Aleksandras Posochovas.

Į susitikimą buvo atkviesti  LR kultūros, socialinės apsaugos ir finansų ministrai. Dalyvavo gausus bibliotekininkų - darbdavių būrys.

Pasak A.Leparskienės, atlikta tai, kas įmanoma - pasiekta, kad bus sudaryta darbo grupė, kuri rengs ilgalaikę kultūros darbuotojų atlyginimų kėlimo programą.

Tačiau ir po šio susitikimo profsąjungininkai neatmeta protesto akcijų galimybės.

Jei valdžia toliau atsainiai žvelgs į elgetišką kultūros darbuotojų padėtį, kitų metų balandį, kada studentai rengiasi egzaminams, gali būti surengta protesto akcija - kuriam laikui uždaromos bibliotekos.

Be kita ko, LP kalbinamas A.Posochovas apgailestavo, kad kultūros darbuotojų profsąjungos vis dar nėra vieningos, - tai paaiškėję net ir šiame susitikime, kuriam kaip tik dėl  šios priežasties nebuvę tinkamai pasirengta.

Vyriausybės tinklalapyje pranešama, kad susitikęs su kultūros darbuotojų profsąjungos atstovais, Premjeras "išklausė jų pasiūlymų dėl darbo užmokesčio didinimo ir pareiškė, jog Vyriausybė "pagal galimybes tikrai atsižvelgs į jų pageidavimus."

 Premjeras taip pat patikinęs kultūros darbuotojų atstovus, kad Vyriausybė jau numačiusi kitų metų biudžete lėšas daugiau nei 11-ka procentų didinti darbo užmokestį kultūros darbuotojams.

 Ministro Pirmininko siūlymu taip pat bus sudaryta darbo grupė, kuri rengs ilgalaikę kultūros darbuotojų atlyginimų kėlimo programą.

G.Kirkilas priminė, kad šios srities darbuotojų atlyginimai dažnai priklauso nuo vietos savivaldybių, todėl, Premjero įsitikinimu, profsąjungos turėtų kalbėtis ir derėtis su savivaldos darbuotojais.

Susitikime taip pat buvę sutarta, kad kitas toks pokalbis turėtų įvykti sausio viduryje, kuomet jau turėtų būti sudaryta darbo grupė, pateikti konkretūs Kultūros ministerijos ir profsąjungos darbuotojų pasiūlymai dėl atlyginimų kėlimo.

Kaip pranešė „Lietuvos žinios“, maždaug du trečdaliai iš 14 tūkstančių kultūros darbuotojų skursta. Iš 6500 bibliotekininkų 4000 gauna 700-800 litų atlyginimą. Panaši padėtis muziejuose, kultūros centruose ir teatruose. Kultūrininkai reikalauja atlyginimus kelti 30 proc.

 

www.lprofsajungos.lt

<< atgal


Parašykite komentarą:
Vardas: El. paštas:
<< atgal
© 2004, Lietuvos Paslaugų Sferos Darbuotojų Profesinė SąjungaPalaikymas: Informaciniu Technologiju Asistavimo Centras