Jasinskio g. 9 - 106
LT - 01111 Vilnius
Tel. : (8 5) 2498575
info@lpsdps.com

2024-03-26
Naujienos











Akademinės bibliotekos profsąjungininkai įsiliejo į šakinę organizaciją

2007-11-22

Lietuvos Mokslų akademijos bibliotekos profesinė sąjunga, ilgą laiką buvusi neasocijuota, priėmė sprendimą prisijungti prie Lietuvos paslaugų sferos profesinės sąjungos. Egidijus Gotalskis, bibliotekos Reprografijos skyriaus vedėjas, neseniai išrinktas profsąjungos vadovu, LP sakė, kad organizacija nuo įsikūrimo 1998 metais nepriklausė jokiai šakinei organizacijai, šiuo metu 150 darbuotojų profsąjungai priklauso 57, yra pasirašyta kolektyvinė sutartis. Apie tai praneša interneto portalas lprofsajungos.lt

Prasidėjus bibliotekų darbuotojų sujudimui dėl mažų atlyginimų, Mokslų akademijos bibliotekininkai nutarė, jog kovoti dėl padorių atlyginimu lengviau bus kartu su kolegomis. Pasak E.Gotalskio, taip daug paprasčiau dalintis informacija, nes būdami vieni jie dažnai neturėdavo reikiamos informacijos.

Darbo užmokestis Mokslo akademijos bibliotekos darbuotojų tikrai mažas – nuo minimalaus atlyginimo (700 litų) ūkinės dalies darbuotojams iki 1100 litų „į rankas“ aukštas kategorijas ir didelį darbo stažą turintiems specialistams.

Paslaugų sferos darbuotojų profesinėje sąjungoje (pirmininkas Aleksandras Posochovas) jau yra Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo ir Vilniaus apskrities Adomo Mickevičiaus bibliotekų profesinės sąjungos.

<< atgal


Parašykite komentarą:
Vardas: El. paštas:
<< atgal
© 2004, Lietuvos Paslaugų Sferos Darbuotojų Profesinė SąjungaPalaikymas: Informaciniu Technologiju Asistavimo Centras