Jasinskio g. 9 - 106
LT - 01111 Vilnius
Tel. : (8 5) 2498575
info@lpsdps.com

2024-04-21
Naujienos











Nesulaukę dėmesio iš valdžios bibliotekininkai imsis protestų

2007-10-25

Didesnių algų reikalaujantys bibliotekininkai trečiadienį, spalio 24 dieną, Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje suengė forumą „Skurdas – bibliotekininko palydovas. Kokios perspektyvos?“, kurio iniciatorė Lietuvos paslaugų sferos darbuotojų profesinė sąjunga. Pagrindinis forumo tikslas - suvienyti bibliotekininkams atstovaujančias profeisnes sąjungas ir imtis bendrų veiksmų spaudžiant valdžią, kuri atvirai ignoruoja bibliotekininkus. Dėmesio iš valdžios nesulaukta ir šį kartą, praneša www.lprofsajungos.lt

Neatvyko nei Kultūros, nei Finansų ministerijų atstovai, nei Seimo Švietimo, mokslo ir kultūros komiteto Kultūros pakomitečio pirmininkė Dalia Teišerskytė. Susitikimo nepabūgo tik Seimo Socialinių reikalų ir darbo komiteto pirmininkas Algirdas Sysas.

Pasak Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos darbuotojų profesinės sąjungos komiteto narės Renatos Grušnienės, forume buvo priimtas atviras pareiškimas, kuriame teigiama, „kad Lietuvos bibliotekų darbuotojų profsąjungos yra priverstos imtis teisėtų protesto veiksmų bei kreiptis pagalbos į tarptautines organizacijas, kad būtų apginta bibliotekininkų teisė į pelnytą atlygį į darbą ir būtų užtikrintas bibliotekininkų profesinės grupės orumas“.

Forume taip pat dalyvavo Jungtinės profesinės sąjungos pirmininkas Arvydas Dambrauskas bei Kultūros darbuotojų profsąjungų federacijos pirmininkė Aleksandra Leparskienė. Kaip sakė R.Grušnienė, forume nutarta įkurti bibliotekininkų profesinių sąjungų jungtinę atstovybę.

Jos teigimu, bibliotekininkai nusiteikę ryžtingai ir neketina nusileisti. Planuojama rengti piketus bei kitas protesto akcijas. Spaudimo priemonių valdžiai plano sudarymui yra sudaryta darbo grupė.

<< atgal


Parašykite komentarą:
Vardas: El. paštas:
<< atgal
© 2004, Lietuvos Paslaugų Sferos Darbuotojų Profesinė SąjungaPalaikymas: Informaciniu Technologiju Asistavimo Centras