Jasinskio g. 9 - 106
LT - 01111 Vilnius
Tel. : (8 5) 2498575
info@lpsdps.com

2024-05-07
Naujienos











Nuspręsta pradėti šakinės kolektyvinės sutarties derybas

2007-10-24

Praeitą savaitę Vilniuje vykusioje penktojoje Lietuvos asmens ir turto saugos specialistų konferencijoje nuspręsta pradėti derybas dėl šakinės kolektyvinės sutarties saugos sektoriuje. Konferencijoje, surengtoje darbdavių asociacijos „Apsaugos verslo grupė“, aptarti ir asmens bei turto saugos teisinio reglamentavimo, darbuotojų trūkumo klausimai ir rinkos tendencijos. Renginyje dalyvavo ir pranešimą skaitė Lietuvos paslaugų sferos darbuotojų profesinės sąjungos, kurios sudėtyje yra per 600 narių turinti saugos tarnybų darbuotojų organizacija, pirmininkas Aleksandras Posochovas.

„Prieš tris mėnesius su saugos tarnybas jungiančios asociacijos vadovais pradėjome kalbėtis apie šakinės kolektyvinės sutarties būtinybę, o konferencijai pritarus šiai iniciatyvai pradėsime derėtis dėl tokios sutarties nuostatų“, – pasakojo A.Posochovas, renginyje skaitęs pranešimą „Darbuotojų stoka Lietuvos darbo rinkoje“.

Profsąjungos pirmininko teigimu, jaučiamas darbuotojų trūkumas saugos tarnybose verčia darbdavius galvoti, kaip šią problemą spręsti. „Juk dalis saugos tarnybų darbuotojų dėl nepakankamo atlyginimo išeina dirbti į kitas sritis, kita dalis migruoja iš vienos saugos bendrovės į kitą, – sakė A.Posochovas. – Šioje situacijoje geriausias sprendimas – šakinė kolektyvinė sutartis, leidžianti įtvirtinti sąžiningos konkurencijos principus: vienodus įkainius, darbuotojų kvalifikacinius reikalavimus, minimalius atlyginimus ir daugelį kitų“.

Tarp galimų variantų, kaip spręsti darbuotojų stokos problemą, Lietuvos paslaugų sferos darbuotojų profesinė sąjunga pasiūlė darbdaviams domėtis turimus rezervais – studentais, kitų sektorių darbuotojais. Taip pat pasiūlyta pasinaudojant Švedijos, kur pusė saugos tarnybų darbuotojų sudaro moterys, patirtimi į saugos tarnybas kviesti dirbti daugiau moterų.

 

<< atgal


Parašykite komentarą:
Vardas: El. paštas:
<< atgal
© 2004, Lietuvos Paslaugų Sferos Darbuotojų Profesinė SąjungaPalaikymas: Informaciniu Technologiju Asistavimo Centras