Jasinskio g. 9 - 106
LT - 01111 Vilnius
Tel. : (8 5) 2498575
info@lpsdps.com

2024-04-25
Naujienos











„Lietuva Statoil“ įtvirtino susitarimą tartis su darbuotojais personalo politikos klausimais

2007-07-11

Bendrovė „Lietuva Statoil“ ir jos darbuotojų profesinė sąjunga pasirašė kolektyvinę sutartį, pagal kurią bendrovė įsipareigoja daugeliu personalo klausimų konsultuotis su darbuotojų atstovais. Tai jau trečioji bendrovės ir darbuotojų sutartis, įtvirtinanti dar daugiau socialinių garantijų ir teisių darbuotojams.


„Prieš penkis metus pasirašėme pirmąją kolektyvinę sutartį su darbuotojais ir ją nuolat atnaujiname. Džiaugiamės, kad tokia atsakinga personalo politika duoda rezultatų – 2007 metais viešosios nuomonės ir rinkos tyrimų bendrovės „TNS Gallup“ duomenimis „Lietuva Statoil“ pateko į geriausių Lietuvos darbdavių sąrašą“, - sakė „Lietuva Statoil“ generalinis direktorius Mortenas Christensenas (Morten Christensen).

Pagal šią kolektyvinę sutartį bendrovė įsipareigoja bendradarbiauti su profesine sąjunga dėl darbuotojų atlyginimo, darbo ir poilsio laiko bei kitų vidaus darbo tvarkos nuostatų diegimo ar keitimo. „Norėčiau išskirti kelias, mano manymu, labai svarbias sutarties nuostatas, kurios darbuotojams garantuoja papildomas socialines garantijas. Tai yra darbuotojų sveikatos, kelionių ir nelaimingų atsitikimų draudimas. Darbuotojams suteikiamos laisvos apmokamos dienos darbuotojo santuokos atveju, mirus šeimos nariui, darbuotojams skiriamos pašalpos ligos ar kitais ypatingais atvejais, suteikiamos nuolaidos paslaugoms ir prekėms „Lietuva Statoil“ bei partnerių bendrovėse“, - teigė „Lietuva Statoil“ generalinis direktorius Mortenas Christensenas (Morten Christensen).

Pasak Profesinės sąjungos vadovo Aleksandro Posochovo, UAB "Lietuva Statoil" ir profesinės sąjungos komitetas aptaria bendrovėje taikomą darbo užmokesčio sistemą ir darbuotojų premijavimo politiką, bendradarbiauja sprendžiant saugaus darbo klausimus, kad darbuotojams būtų sudarytos maksimaliai sveikos ir saugios darbo sąlygos.
 
Bendrovės darbuotojų profesinė sąjunga veikia jau daugiau kaip dešimt metų. Šiuo metu profesinei sąjungai priklauso apie 20% „Lietuva Statoil“ darbuotojų. „Lietuva Statoil“ viena pirmųjų bendrovių Lietuvoje 2002 metais pasirašė kolektyvinę sutartį.

Tarptautinei naftos ir dujų kompanijai „Statoil“ priklausanti bendrovė „Lietuva Statoil“ yra viena iš Lietuvos mažmeninės prekybos degalais lyderių. Šiuo metu Lietuvoje yra 61 pilno aptarnavimo „Statoil“ degalinė, taip pat veikia 6 „Lietuva Statoil“ bendrovės valdomos automatinės degalinės „1–2–3“. Lietuva Statoil bendrovėje šiuo metu dirba beveik 800 darbuotojų.

<< atgal


Parašykite komentarą:
Vardas: El. paštas:
<< atgal
© 2004, Lietuvos Paslaugų Sferos Darbuotojų Profesinė SąjungaPalaikymas: Informaciniu Technologiju Asistavimo Centras