Jasinskio g. 9 - 106
LT - 01111 Vilnius
Tel. : (8 5) 2498575
info@lpsdps.com

2024-07-25
Naujienos











Pasirašė kolektyvinę sutartį, toliau derėsis dėl atlyginimų

2007-06-20

Birželio 14 dieną didžiausia Lietuvoje privati saugos bendrovėje "Falck Security" pasirašyta pirmoji kolektyvinė sutartis. "Šiuo metu darbuotojams gana nebloga sutartis, jos projektas aptartas kolektyve ir jeigu jau pasirašėm, vadinasi vertinam gerai“,- interneto portalui lprofsajungos.lt sakė įmonės profesinės sąjungos "Falck Securicor" pirmininkas Ridas Pagrandis.

Apie tai, kad Lietuvoje bendrovė "Falck Security" pasirašyta pirmoji kolektyvinė sutartis praneša ir UNI.


Šių metų pradžioje kilo "Falck Security" darbuotojų nepasitenkinimas -  Vilniaus regiono greitojo reagavimo grupės ekipažų darbuotojai pareiškė esantys nepatenkinti mažais atlyginimais ir pareikalavo juos padidinti 30 procentų. Nepatenkinus reikalavimo buvo sudaryta taikinimo komisija.

Po kelių posėdžių profesinė sąjunga nutarė atsisakyti savo reikalavimų ir nutraukti kolektyvinį ginčą. Tai buvo padaryta visų įmonės darbuotojų labui, siekiant išsaugoti jau išsiderėtas pozicijas. Toks sprendimas priimtas, kai administracija raštu pareiškė, kad sutinka padidinti darbuotojų darbo užmokestį, tačiau tik atidėdama kolektyvinės sutarties pasirašymą vieneriems metams.

Nors kolektyvinėje sutartyje nėra aptartas atlyginimų kėlimo konkrečiu procentu kausimas, tačiau, pasak R.Pagrandžio, yra nustatyta, kaip ir kokiu periodiškumu bus derinami darbuotojų atlyginimų peržiūrėjimo ir jų kėlimo klausimai. Apkritai, jo teigimu, bendradarbiavimas su bendrovės administracija šiuo metu vyksta neblogai.

Šiuo metu "Falck Security" turi maždaug 1,95 tūkst. darbuotojų, apie 400-500 iš jų priklauso profesinei sąjungai.

Profesinė sąjunga „Falck securicor“ yra Lietuvos paslaugų sferos darbuotojų profesinės sąjungos narė. Šios organizacijos pirmininkas Aleksandras Posochovas (nuotr. pirmas kiarės) taip pat dalyvavo kolektyvinės sutarties pasirašymo ceremonijoje.

Pasak „Falck Security“ Verslo vystymo departamento direktoriaus Gražvydo Zulano,  Lietuvos valdžios institucijos šiai dienai vis dar negali užtikrinti vienodų konkurencijos sąlygų. „Dalis darbo užmokesčio kai kuriose saugos tarnybose mokama „vokeliuose“, tinkamai neapskaitomas viršvalandinis darbas. Tuo tarpu mokančioms oficialius ir teisingai apskaitančioms atlyginimus saugos tarnyboms labai sunku skirti finansinių išteklių didesniam darbo užmokesčiui bei papildomoms garantijoms neprarandant konkurencingumo rinkoje. Tačiau net tokiomis gana sudėtingomis sąlygomis pavyko rasti tam tikrų resursų ir galimybių, kurios ir atsispindi pasirašytoje sutartyje su profesine sąjunga“, - teigiama bendrovės pranešime spaudai.

Beje, įdomi detalė - "Falck Security“ darbo skelbime šalia visų įmonės išskirtinumų puikuojasi ir tai, jog veikia stipri ir veiksminga profesinė sąjunga. Ko gero, tai pirmas atvejis šalies darbo skelbimų istorijoje.

<< atgal


Parašykite komentarą:
Vardas: El. paštas:
<< atgal
© 2004, Lietuvos Paslaugų Sferos Darbuotojų Profesinė SąjungaPalaikymas: Informaciniu Technologiju Asistavimo Centras