Jasinskio g. 9 - 106
LT - 01111 Vilnius
Tel. : (8 5) 2498575
info@lpsdps.com

2024-04-17
Naujienos











Paslaugų darbuotojų profsąjungos buriasi bendram darbui

2007-01-29

Sausio 25 d. bendradarbiavimo sutartį pasirašė dviejų Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos narių – Paslaugų sferos darbuotojų profesinės sąjungos ir Kelių ir autotransporto darbuotojų profesinių sąjungų federacijos – pirmininkai Aleksandras Posochovas ir Artūras Navaitis. Sutarties tikslas – bendri veiksmai, kuriais siekiama stiprinti socialinį dialogą, ir savitarpio pagalba, rašo lprofsajungos.lt.


Partneriai įsipareigoja sukurti efektyvią informacijos mainų sistemą, teikti paramą vienų kitiems. Be to, pažymima, kad tokia  bendra veikla nesiekiama pelno. Taip pat numatoma, kad nacionalinėms ar tarptautinėms organizacijoms bus pateikiamos bendros pozicijos abiem partneriams aktualiais socialiniais, ekonominiais ir teisiniais klausimais. Esant galimybei, bus steigiami bendri regionai centrai.

A.Navaitis sakė, kad bus bendradarbiaujama ir kuriant naujas profesines sąjungas.

Pasak A.Posochovo, abi profesinės organizacijos veikia paslaugų sferoje, todėl šis bendradarbiavimas padės lengviau koordinuoti veiksmus visoje Lietuvoje. Be to, labai  naudingas bus dalijimasis patirtimi ir vieni kitų palaikymas rengiamose akcijose. Kaip pavyzdį jis paminėjo Konfederacijoje veikiančią Pramonės profesinių sąjungų asociaciją išreikšdamas viltį, jog tokiu principu galėtų susiburti ir paslaugų sferos profsąjungos.

<< atgal


Parašykite komentarą:
Vardas: El. paštas:
<< atgal
© 2004, Lietuvos Paslaugų Sferos Darbuotojų Profesinė SąjungaPalaikymas: Informaciniu Technologiju Asistavimo Centras