Jasinskio g. 9 - 106
LT - 01111 Vilnius
Tel. : (8 5) 2498575
info@lpsdps.com

2024-04-24
Naujienos











Profsąjungos planuose – derybos dėl didesnių atlyginimų (papildyta)

2006-09-29

Penktadienį, rugsėjo 29  dieną, vyko Azartinių lošimų darbuotojų profesinės sąjungos ataskaitinis susirinkimas. Jame profsąjungos pirmininkas Andrejus Lipa pristatė finansinę ataskaitą, veiklos kryptis bei tolimesnius organizacijos planus. Pasak jo, planuojama kartu su „Olympic Casino Group Baltija“ vadovais peržiūrėti darbuotojų atlyginimų sistemą ir pateikti savo pasiūlymus dėl darbo užmokesčio didinimo. Taip pat steigti profsąjungas kitose azartinių žaidimų bendrovėse.


Pasak pirmininko, vasarą pasirašyta kolektyvinė sutartis. Azartinių žaidimų sektoriuje tai pirmoji kolektyvinė sutartis ne tik Lietuvoje, bet ir Baltijos šalyse. Be to, profsąjungos iniciatyva įkurta ir darbo ginčų komisija, kurioje yra po tris darbdavių ir darbuotojų atstovus. Kol kas, anot A.Lipos, į ją niekas dar nesikreipė.

Susitikime kalbėjęs Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos Jaunimo centro (JC) pirmininkės pavaduotojas Darius Daukantas pristatė JC veiklos kryptis bei tikslus. Anot jo, pagrindinis jaunimo centro tikslas – tapti aktyviausia šalies jaunimo organizacija.

Daug klausimų susilaukė susirinkime dalyvavęs advokatas Nerijus Kasiliauskas, kuris atstovauja ir Lietuvos paslaugų sferos darbuotojų profesinei sąjungai. Susirinkusiuosius domino darbuotojų atestacijos, darbo laiko, atlyginimų didinimo bei kiti darbo teisės klausimai.

Lietuvos paslaugų sferos darbuotojų profesinės sąjungos (LPSDPS) valdybos narys Darius Šalaviejus trumpai pristatė LPSDPS struktūrą, jau nuveiktus ir planuojamus darbus.

Azartinių lošimų profesinė sąjunga vienija per 200 narių.

<< atgal


Parašykite komentarą:
Vardas: El. paštas:
<< atgal
© 2004, Lietuvos Paslaugų Sferos Darbuotojų Profesinė SąjungaPalaikymas: Informaciniu Technologiju Asistavimo Centras